Ontdek Synchroon Circulair
Synchroon Circulair

Over het boek

Bij Synchroon geloven we in de noodzaak van circulaire ontwikkeling. Daarom hebben we het afgelopen jaar gekeken hoe wij daar zelf een bijdrage aan kunnen leveren wat heeft geleid tot een visie-aanpak. Hierin geven we niet alleen aan wat er wat ons betreft moet en kan gebeuren, maar maken we dit ook concreet.
Bestel je boek hier

Synchroon
Circulair

Introductie
& Visie

Stel je een stad voor, die mensen verbindt, die je gezondheid centraal zet, die ruimte maakt voor natuur, die meer geeft dan neemt, die meer doet met minder, die compleet zelfvoorzienend is, waar duurzaamheid normaal is. Synchroon Circulair.

Bij Synchroon geloven we in de noodzaak van circulaire ontwikkeling. We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Circulair ontwikkelen bestrijkt een breed gebied. Wij zijn vooral geïnteresseerd in de impact die wij als ontwikkelaar kunnen maken in de transitie naar een circulaire economie. Impact maken, daar ligt onze focus. Daarbij streven we naar gezonde businesscases in samenwerking met anderen, een weerbare samenleving waar mensen tot volle ontwikkeling kunnen komen, in balans met de natuur en met respect voor de grenzen van onze planeet.

Dat vraagt om fundamentele veranderingen. De manier waarop we onze samenleving en onze economie inrichten moet op de schop. In plaats van lineair moeten we circulair gaan denken en handelen. We moeten toe naar een manier van leven waarin duurzaamheid en zorgvuldig omgaan met grondstoffen, natuur en mensen ingeweven zijn in onze economische modellen en wijze van zaken doen. Daarin ligt de potentiële kracht van de circulaire economie en tegelijkertijd ook de complexiteit.

Met onze visie-aanpak geven we niet alleen aan wat er wat ons betreft moet en kan gebeuren, maar maken we dit ook concreet. We blijven bewust dicht bij huis en kijken wat we in onze eigen invloedssfeer kunnen doen om circulair ontwikkelen handen en voeten te geven en verder te brengen. Gedreven en hands on – zoals dat bij ons past.

Onze circulaire visie bevat zeven impactgebieden waar wij écht het verschil kunnen maken. Deze zeven impactgebieden vormen voor ons de pijlers voor circulair ontwikkelen.
Hieronder lichten wij de zeven pijlers toe aan de hand van studies, interviews en artikelen.

Impact thema’s –
zeven pijlers voor
circulair ontwikkelen

1. Sterke samenleving

We creëren toegankelijke plekken, waarin iedereen tot zijn recht komt en weerbaar is in tijden van verandering – als individu en in verbinding met elkaar.

Ontdek dit thema


2. Gezondheid & geluk

We dragen bij aan welzijn van mensen door te focussen op gezonde gebouwen waar je gelukkig van wordt, waar je vrij en veilig bent en waar je anderen kunt ontmoeten.

Ontdek dit thema

3. Stadsnatuur

We zorgen ervoor dat er meer stadsnatuur tot bloei komt, dat er ecologische verbindingen ontstaan en dat biodiversiteit gedijt.

Ontdek dit thema


4. CO2 reductie

We minimaliseren de CO2-uitstoot van onze gebouwen en hun gebruikers, en brengen onze eigen CO2-footprint zoveel mogelijk terug. Met bosaanplant compenseren we de CO2 die we nog uitstoten.

Ontdek dit thema


5. Circulair bouwen

We gebruiken zo min mogelijk materiaal en bouwen waar we kunnen met hergebruikte, biobased of herbruikbare materialen. Met materialenpaspoorten dragen we bij aan circulaire bouw.

Ontdek dit thema


6. Circulaire Stromen

We zetten in op duurzame bronnen en gebouwen die zo zelfvoorzienend mogelijk zijn.

Ontdek dit thema

7. Circulaire Businesscases

We zoeken samen met onze partners naar hoe we de ‘business as usual’ kunnen veranderen om te komen tot haalbare circulaire businesscases.

Ontdek dit thema

Borging - Bloemen - Synchroon Circulair

Borging

Als investeerder in gebouwen en gebieden kunnen wij het verschil maken en impact hebben.

Ontdek dit thema