Sychroon Circulair

De rol die Synchroon wil pakken in de circulaire economie

Circulair ontwikkelen? Synchroon maakt het verschil. Het is namelijk onze tweede natuur om toekomstbestendig te ontwikkelen. Bij elk project dagen we onszelf uit: welke impact kunnen wij als ontwikkelaar nú maken, op weg naar een circulaire economie?

Synchroon ontwikkelt voor de stad: van eengezinswoningen tot complete wijken – en alles daartussenin. We focussen daarbij niet alleen op schoonheid en gebruik. Dat is simpelweg niet genoeg. Zingeving mag niet ontbreken. Ofwel: we gaan voor mooi en functioneel, maar dan wel in combinatie met wat goed is voor de mens en haar omgeving.

Impact op zeven gebieden

Onder de noemer Synchroon Circulair focussen we ons op zeven impactgebieden om het verschil te maken op weg naar een circulaire economie. We zijn ervan overtuigd dat er een fundamentele verandering nodig is. Alleen dán komen we tot een samenleving en economie waarin duurzaamheid en zorgvuldig omgaan met mensen, natuur en grondstoffen wezenlijk met elkaar verweven zijn. Dat is wat ons betreft de kracht van de circulaire economie en dit is wat wij er concreet aan doen:

 

MENSEN
een sterke samenleving met gelukkige mensen

   1. Sterke samenleving: we creëren toegankelijke plekken, waarin iedereen tot zijn recht komt en weerbaar is in tijden van verandering – als individu en in verbinding met elkaar.

   2. Gezondheid en geluk: we dragen bij aan welzijn van mensen, door te focussen op gezonde gebouwen waar je gelukkig van wordt, waar je vrij en veilig bent en waar je anderen kunt ontmoeten.

 

AARDE EN NATUUR
ontwikkelen binnen de grenzen van de planeet

   3. Stadsnatuur: we zorgen ervoor dat er meer stadsnatuur tot bloei komt, dat er ecologische verbindingen ontstaan en dat biodiversiteit gedijt.

   4. CO2-uitstoot: we minimaliseren de CO2-uitstoot van onze gebouwen en hun gebruikers, en brengen onze eigen CO2-footprint zoveel mogelijk terug.

   5. Circulair materiaal: we gebruiken zo min mogelijk materiaal en bouwen waar we kunnen met hergebruikte, biobased of herbruikbare materialen. Met materialenpaspoorten dragen we bij aan circulaire bouw.

   6. Circulaire stromen: we zetten in op duurzame bronnen en gebouwen die zo zelfvoorzienend mogelijk zijn.

 

HAALBAARHEID
een businesscase die haalbaar is voor alle partners

   7. Circulaire businesscase: we zoeken samen met onze partners naar hoe we de ‘business as usual’ kunnen veranderen om te komen tot haalbare circulaire businesscases.

 

Het begint bij samenwerken

Synchroon is de initiatiefnemer van projecten. Een ideale positie om te sturen op circulair ontwikkelen bij alle betrokkenen. Van overheden tot aannemers, van architecten tot marketeers en van landschapsontwerpers tot technisch engineers. Elke partij heeft onmisbare kennis om samen verder te komen. Iedereen is nodig om écht impact te kunnen maken.

Bredere rol als ontwikkelaar

De traditionele rol van ontwikkelaar is niet meer. Wat nu nodig is, is een ontwikkelaar die meer dan een woning aanbiedt: een leefomgeving, met aandacht voor toekomstige generaties. Synchroon gelooft daar heilig in. We willen de gebruikers van onze ruimtes een duwtje in de rug geven naar een gezonde en duurzame leefstijl. Daarom werken we samen met partners die je niet standaard tegenkomt in ontwikkeltrajecten. Denk aan bedrijven in mobiliteit, energie, slimme social apps, ecologie, sociologie en marketing.

Onze kijk op de opgave

Veranderingen moeten sneller, grootschaliger en fundamenteler. We ontkomen er niet aan dat we onze levenswijze moeten aanpassen. Als iedereen op de wereld zou leven als de gemiddelde Nederlander, dan hebben we 3,5 aardes nodig om te voorzien in grondstoffen en energie.
In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals vastgesteld. Deze laten zien dat er verandering nodig is op méér dan grondstoffen en energie. Denk aan gezondheid, welzijn en klimaatverandering. Met de zeven impactgebieden van Synchroon Circulair dragen we bij aan een groot deel van de SDG’s, met extra aandacht voor de doelen die de staat van de aarde raken.

Wilt u meer weten over Synchroon Circulair? Neem dan contact op met Maaike Perenboom.

 

VERWIJDER DE .UK-HIDDEN CLASS

StadsBuiten

synchroon-met-de-stad-biodiversiteit

Stadsbuiten staat voor ‘een inspirerende plek om te leven’. Een plek die de dynamiek van stedelijk wonen verbindt met een veilige, geborgen,
groene woonomgeving en uitnodigt om samen te zijn.

Lees meer

XS Deluxe

synchroon-met-de-stad-biodiversiteit

Een compact appartement, prettig om in te wonen door het flexibele interieur en het slimme ruimtegebruik. Een innovatieve stedelijke woonvorm die aansluit op de woonwens van de nieuwe stedeling.

Lees meer

Meld je vrijblijvend aan!

[homedna_form form_url=”https://synchroonbelangstelling.homedna.nl/” redirect_url=”/bedankt”]

Plan je reis naar Synchroon


Plan mijn reis