theme logo

SYNCHROON

Wij zijn Synchroon. Projectontwikkelaars met meer dan 75 jaar ervaring in het vak. Wij houden van steden en zijn gefascineerd door de rol die steden hebben voor mensen en samenlevingen. Vanuit die fascinatie hebben wij de ambitie om mooie projecten te ontwikkelen.

Juist hierom vormen kwaliteit, duurzaamheid en oorspronkelijkheid voor ons uiterst belangrijke criteria. Wij willen gebouwen en gebieden (her)ontwikkelen die het verschil maken. Die indruk maken. Die het karakter van de stad of het stedelijk gebied onderstrepen.

Wij doen dit het liefst voor en samen met partijen die er net zo in zitten als wij. Die net als wij trots zijn op wat ze bereiken in en voor hun stad. Met die partijen werken we nauw samen. In oprecht partnerschap. De samenwerking typeert zich door transparantie, gezamenlijke verantwoordelijkheid en plezier in het werk.

De kernwaarden die onderstrepen wie wij zijn en waar wij voor staan zijn:

lef – liefde – trots – mooi – warm

SYNCHROON met lef en liefde ontwikkelen.

Onze Missie

Synchroon verwerft locaties, ontwikkelt en realiseert woningen en winkels voor eigen rekening en risico. Dat doen wij in Nederland, vanuit ons kantoor in Zoetermeer. Bij het ontwikkelen van onze projecten gaan wij zorgvuldig te werk, benaderen wij de opgave integraal en zijn wij ons bewust van maatschappelijke normen en waarden.

Naast een redelijk rendement streven wij naar het maken van onderscheidende projecten, dat zich uit in hoogwaardige architectuur en een aantrekkelijk ingerichte omgeving. Wij bedenken en ontwerpen plannen met de focus op de gebruikers, die waar mogelijk ook bij het ontwerpproces worden betrokken. Onze vaste partners in het ontwikkeltraject zijn gemeenten, bouwers, corporaties en beleggers. Onze werkwijze wordt gekenmerkt door de conceptuele manier waarop wij vraagstukken benaderen en de focus van onze organisatie op marketing en verkoop.

Onze Strategie

De bedrijfsdoelstellingen realiseren wij door onze conceptuele werkwijze te koppelen aan ons vermogen om risicodragend te kunnen investeren in kansrijke projecten. In de ontwikkeling van een concept stoppen wij, met onze stedenbouwers, (landschap)architecten en andere partners uit ons Creative network, veel energie. Vervolgens wordt het project in een strak georganiseerd proces ontwikkeld, in verkoop gebracht en gerealiseerd. Onze primaire focus ligt op het midden en het zuiden van ons land; incidenteel pakken wij ook kansrijke ontwikkelingen elders in het land op, mits ze passen bij ons profiel.

Waar richten wij ons op?

  • (Her)ontwikkeling van locaties in de stad
  • (Her)ontwikkeling van wijkwinkelcentra
  • Herbestemming en transformatie van bestaand vastgoed
  • Bijzondere woonmilieus aan de rand van de stad

Onze Werkwijze

Bij de start van een ontwikkeling laten wij ons inspireren door de plek en de wensen van de (beoogde) gebruikers, om vervolgens onze ideeën te vertalen naar een origineel en integraal concept. Onze marketingaanpak en het intensieve verkooptraject dat daarop volgt, staat garant voor maximale inspanning om de gewenste afzet van woningen en winkels te bereiken. Middels woonworkshops betrekken wij potentiële kopers bij het ontwerpproces en wordt de klant co-creator van zijn eigen woonomgeving. Wij werken intensief samen met aannemers (co-makers) om vervolgens het uitgewerkte project te laten realiseren.

Lees hier onze brochure ‘SYN-design’.

Corporate Campagne

Met trots presenteren wij u onze corporate campagne. Een campagne waarbij we onze kernwaarden, die ook liggen opgesloten in onze nieuwe pay off, vertalen in beelden van mensen. Karakteristieke mensen met een bijzondere uitstraling door Michiel Meeuwis gefotografeerd. Beelden die passen bij de identiteit van Synchroon, een ontwikkelaar met hart voor de stad en haar bewoners.

Meld je vrijblijvend aan!