Gezocht: Conceptontwikkelaar

Hoe zien de steden eruit waar we morgen willen leven? Zijn ze weerbaarder, groener, socialer en mooier? Zijn dit vragen die jou ook constant bezighouden? Geloof je dat er opmerkelijke dingen kunnen gebeuren als gepassioneerde mensen en ideeën samenkomen rond een gedeeld doel? En wil je iedere dag werken aan de ontwikkeling van karaktervolle gebieden in de stad? Dan zijn we op zoek naar jou.

Direct solliciteren

GEZOCHT: Conceptontwikkelaar

Utrecht, 32-40 uur

Wat ga je doen

Als conceptontwikkelaar maak je deel uit van City-Lab, het conceptteam van gebiedsontwikkelaar Synchroon. Elke dag werk je aan het verbeteren van het leven in de stad. Je ontwikkelt niet alleen concepten voor onze projecten, maar ook overstijgende oplossingen binnen ons vakgebied. Dit doe je met een focus op de lange termijn en een open, speelse blik. Jouw dagelijkse werkzaamheden omvatten:

 1. Creatieve strategie projecten: Ontwikkelen van de positionering van gebieden binnen initiatiefplannen, tenders en lopende ontwikkelingen. Dit vereist strategisch inzicht en het vermogen om creatieve oplossingen te verkennen en deze in teamverband te concretiseren in het project.
 2. Innovatie en vernieuwing: Onderzoeken, bedenken en uitwerken van integrale concepten en interventies die inspelen op de monsterlijke uitdagingen in de stad; ’gezond klimaat’, ‘sterke samenleving’, ‘florerende stadsnatuur’ en ‘tijdloze schoonheid’. Dit vraagt om het samenbrengen van uiteenlopende mensen, ideeën en initiatieven en het vermogen om dit te vatten in concrete concepten.
 3. Storytelling: Vertalen van visies naar aantrekkelijke en inspirerende verhalen. Dit vraagt om uitstekende communicatievaardigheden en de vaardigheid om complexe ideeën helder en boeiend te presenteren.
 4. Trends en Innovatie: Continu verkennen en intern delen van nieuwe trends en innovaties binnen onder andere architectuur, stedenbouw, kunst, technologie en branding. Dit vereist nieuwsgierigheid en het vermogen om continu te leren en anderen te inspireren.

We zoeken iemand die

 • Oprecht gelooft dat je als team bij kan dragen aan bloeiende steden.
 • Plezier heeft in het constant leren over mensen, de stad, design, en nieuwe initiatieven.
 • Abstract denken combineert met creativiteit.
 • Beschikt over een bachelor- of masterdiploma in een creatief-strategische richting, zoals ontwerp, marketing of innovatie.
 • Minimaal vier jaar werkervaring heeft in de creatieve sector of conceptuele gebiedsontwikkeling, waarin je zelfstandig creatief-strategische ideeën hebt ontwikkeld en tot uitvoering hebt gebracht.

Wij bieden

 • Werken aan inspirerende en betekenisvolle projecten;
 • Een gedreven en gezellig team met als doel een langdurige en plezierige samenwerking;
 • Alle ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke groei en ontwikkeling;
 • Samenwerken met vooraanstaande ontwerpers die jou ook zullen inspireren;
 • Een competitief salaris en een collectieve bonus indien Synchroon haar jaardoelen realiseert. We benoemen bewust geen salarisrange vanwege de brede zoektocht naar diverse talenten;
 • Laptop en smartphone;
 • Minimaal 27 vakantiedagen;
 • Mogelijkheid te kiezen voor een leaseauto of mobiliteitsbudget;
 • NS Business card;
 • Gezamenlijke lunch;
 • Jaarlijkse studiereis;
 • Mogelijkheid om thuis te werken;
 • Bovendien komen in de toekomst jouw (bonus)kinderen mogelijk in aanmerking voor een studiebijdrage van Stichting Studiefonds TBI!;

Waarom ga je met plezier naar je werk?

 • Je werkt in een platte organisatie waar creativiteit, durf en plezier centraal staan;
 • Je werkt samen met gedreven en maatschappelijk betrokken mensen;
 • Je hebt de kans om echt een verschil te maken op de plekken waar mensen iedere dag leven.

Waar kom je te werken

Wij zijn Synchroon. Een conceptueel-gedreven gebiedsontwikkelaar die innovatieve en duurzame oplossingen creëert voor de steden van morgen. We pakken uitdagingen in samenhang aan en bedenken nieuwe manieren van wonen en leven.

Daar is voorstellingsvermogen, doorzettingsvermogen en verbinding voor nodig. Een gedreven team dat samenwerkt in een open cultuur waar creativiteit, durf en oog voor detail centraal staan. Maar ook vertrouwen. In onszelf, het proces en elkaar.

Met de keuzes die we vandaag maken geven we de toekomst vorm. Daarom voeren we een geduldig, doordacht financieel beleid dat de lange termijn en maatschappelijk belang voorop stelt. Zodat we echt kunnen investeren in plekken waar mensen, gemeenschappen en natuur zich verbonden voelen en kunnen floreren. Want een gebouw is meer dan een stapel stenen. Het is een omgeving om je thuis te voelen en mee te identificeren. Een kans voor ontmoeting, betekenis en welzijn.

We werken nauw samen met partners en bewoners en hebben aandacht voor het grote geheel. Voor het klimaat, natuur én de wereld van morgen. Want we willen dat de gebieden die we nu ontwerpen zich generaties lang blijven ontwikkelen en steeds maar mooier, socialer, groener en sterker worden.

Met lef en liefde zetten we steden in bloei.

Interesse?

Synchroon hecht veel waarde aan inclusie en een divers samengesteld team. Dit helpt ons inzicht te krijgen in de opgaven in de steden waar we werken en tot nieuwe oplossingen te komen. Door ruimte te bieden aan verschillende talenten en perspectieven, bouwen we aan een plezierige en inspirerende werkplek voor iedereen. We zijn benieuwd naar jou, je persoonlijke motivatie en hoe je ons team kunt versterken. Daarom moedigen we iedereen aan die geïnteresseerd is om te solliciteren. Mocht je je niet herkennen in alle punten, laat je niet weerhouden om toch te solliciteren.

Zie jij een succesvolle match? Stuur ons je CV en korte motivatie via onderstaande ‘Solliciteer’ button.

Solliciteer

Sollicitatieprocedure

Hieronder volgen de stappen voor de sollicitatieprocedure:

 1. Solliciteer nu
  Leuk dat je solliciteert! We bekijken jouw sollicitatie en nemen zo snel mogelijk contact met je op, uiterlijk eind augustus i.v.m. vakanties.
 2. Kennismakingsgesprek
  Tijdens het kennismakingsgesprek maak je kennis met Synchroon en de functie. Je krijgt de kans om je te presenteren aan de teamleider van City-Lab en een collega. Samen bespreken we jouw talenten en ambities.
 3. Vervolggesprek & Casus
  Na kennismakingsgesprek nodigen we je uit voor een vervolggesprek. In dit gesprek gaan we dieper in op de functie en wie jij bent en wat jouw talenten zijn. Daarnaast vragen we je kort aan een casus te werken, met als doel te begrijpen hoe jij een opgave aanvliegt en hoe jij je ideeën presenteert. Ter voorbereiding op het vervolggesprek vragen we jou online een TMA talentenanalyse en capaciteitentest te maken.
 4. Aanbod
  Als we enthousiast zijn, doen we je een aanbod.
 5. Welkom!
  Yes! Tijd om je nieuwe baan te vieren! We heten je van harte welkom bij Synchroon!

Contact

Voor meer informatie over de functie of sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel Vermazen, HR Business Partner. Gedurende haar afwezigheid (van 13 juli t/m 2 augustus) kan je contact opnemen met Maarten ten Duis. Beiden bereikbaar via 088 – 010 5700.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.