Next Step Program

De BNA, branchevereniging Nederlandse architectenbureaus, en Synchroon hebben de handen in één geslagen en een programma bedacht speciaal voor jong ontwerptalent: Next Step Program. Hiermee willen wij jonge architecten en opkomend talent de mogelijkheid geven zich verder te ontwikkelen.

Het Next Step Program is een programma speciaal voor opkomend ontwerptalent in de architectuur en reikt de Next Step Award uit. Voor jonge architecten met vernieuwende en grensoverschrijdende ideeën die de kracht van de architectuur verbeelden voor de toekomst van de stad.

Opkomend ontwerptalent

Drie jonge, getalenteerde architecten worden door dit nieuwe programma in staat gesteld om een vervolgstap te zetten na een eerste, gerealiseerd project van uitzonderlijke kwaliteit.
Het Next Step Program biedt door een vakkundige jury geselecteerde deelnemers van het programma een podium bij het publiek en laat hen kennis maken met toonaangevende partijen in de bouw.

Wat bieden wij?

Het programma biedt drie genomineerde jonge architecten persoonlijke begeleiding, promotie en kansen nieuwe stappen te maken in hun carrière. De winnaar van het programma ontvangt de Next Step Award en een geldprijs om de ‘Next Step’ in de praktijk mogelijk te maken.

Grensoverschrijdend

Het programma richt zich op grensoverschrijdende inspiratie binnen een steeds internationaler werkende branche en op jonge, internationaal opererende bureaus met een Nederlandse link.

Ondersteuning

Aanvullend op de stappen binnen het Next Step Program biedt de BNA de genomineerden een jaar lang alle ondersteuning, services en voordelen die normaliter exclusief voor leden zijn. Zo biedt de BNA (internationale) onder meer ledenservice, gratis deelname aan onderzoeksprojecten, kortingen op cursussen en een juridische spreekuur.

Winnaars

De winnaar van de eerste editie was Space Encounters, van de tweede editie Civic Architects en winnaar van de derde editie is Atelier Van Berlo.

Editie IV

De vierde editie van het Next Step Program is gestart. Bezoek de website voor meer informatie.

Meer weten?