Overeenkomst voor 106 woningen getekend met gemeente Woerden

18 maart 2019
Utrecht

Met de gemeente Woerden hebben wij de exploitatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van circa 106 duurzame woningen op het voormalige Pels-terrein aan de Johan de Wittlaan in Woerden.

Het project dat de naam Witt heeft gekregen, bestaat uit 39 eengezinswoningen en 67 appartementen, waarvan 26 appartementen in de sociale koopsector vallen.

Het uitgangspunt is ‘groen, stedelijk wonen’: een stedelijke woonomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte die belangrijk is voor de biodiversiteit en waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen veilig kunnen buitenspelen. De duurzame woningen worden gasvrij en natuurinclusief gebouwd en voorzien van zonnepanelen. Om regen op te vangen, worden waterbuffers aangelegd. Deelauto’s worden in het plan opgenomen om de parkeerdruk en de CO2 uitstoot te verlagen. Vanwege de deelauto’s en de centrale ligging van het plan nabij het centraal station, is er een lagere parkeernorm dan gebruikelijk. Nieuwbouwproject Witt draagt daardoor bij aan een toekomstbestendig en duurzamer Woerden: reizen met de trein en een auto delen in plaats van bezitten. [SYN_IMAGE]

Wethouder Tymon de Weger (gem. Woerden): “De behoefte aan nieuwe woningen is in Woerden onverminderd groot. Ik ben dan ook blij dat deze plannen nu concreet vorm krijgen. De locatie is ideaal: dicht bij het station en met de voorzieningen van de binnenstad op loopafstand. Een prachtige plek voor wie in de stad wil wonen maar ook hecht aan een groene leefomgeving. Ook naar buiten toe versterkt dit onze uitstraling, want we krijgen er aan het spoor een visitekaartje bij.”

Directeur Henri van Dam (Synchroon): “Wij zijn blij met de ondertekening van de exploitatieovereenkomst, een stap dichterbij de realisatie van Witt. Het project past uitstekend in onze strategie om stationsomgevingen te versterken. Binnen het project stimuleren wij de biodiversiteit door veel groen toe te voegen en streven wij ernaar de CO2 uitstoot te verlagen door elektrische deelauto’s aan te bieden. Een mooi, duurzaam plan waar jong en oud straks heerlijk kan wonen.”

Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt en wordt er gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan. Naar verwachting komt deze eind april ter inzage alsook het beeldkwaliteitsplan. De verkoop start naar verwachting in het 4e kwartaal van 2019 en de bouw medio 2020. Kijk voor meer informatie op www.nieuwbouwwoerden.nl.

Maak kennis met ons nieuwe, groene, duurzame kantoor in WTC Utrecht
Synchroon steunt the pollinators, De voedselbank voor bijen