Synchroon steunt the pollinators, De voedselbank voor bijen

27 maart 2019
Utrecht

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur en de mens. Ze zorgen voor bestuiving van planten en van veel geteelde gewassen. Er zijn meer dan 350 wilde bijensoorten in Nederland, maar daarvan is zeker de helft al afgenomen omdat hun leefomgeving wordt aangetast door de mens.

Het stimuleren van biodiversiteit vormt één van de speerpunten in onze projecten. Daarom steunen wij The Pollinators, zij maken zich sterk voor behoud van de bij. Maandag 22 april wordt de grootste zaaiactie ooit georganiseerd! Samen met tientallen andere organisaties die The Pollinators steunen, gaan wij deze dag miljoenen biologische zaden verdelen over heel Nederland zodat deze zaden bloemen kunnen worden voor de bij. [SYN_IMAGE] 

Synchroon zette zich al eerder in voor de bij. In project Wisselspoor aan de 2e Daalsedijk in Utrecht, transformeren wij een voormalig industrieterrein langs het spoor naar een fijn, groen stedelijk woonmilieu met behoud van industrieel erfgoed. Op deze locatie hebben wij bijenkasten geplaatst en bijen als ‘eerste bewoners van het gebied’ op de locatie welkom geheten. Hiermee hopen wij de lokale bijenpopulatie een handje te helpen, het gebied op de kaart te zetten, biodiversiteit te stimuleren en bezoekers te leren over het belang van de natuur. De eerste potjes lokaal geproduceerde honing zijn inmiddels een feit.

Overeenkomst voor 106 woningen getekend met gemeente Woerden
Gemeente Rijswijk, Synchroon, AM, Dura Vermeer en VolkerWessels Vastgoed sluiten intentieovereenkomst Pasgeld, Rijswijk