Daniel Marotpark

Het kleinschalige project aan het Daniel Marotpark ligt tussen het monumentale Slot Zeist en het centrum van Zeist. De tuinen van Slot Zeist vormden de inspiratie voor de uiteindelijke verkaveling.

De twintig woningen zijn gegroepeerd rondom een gemeenschappelijke binnentuin waarop alle woningen zijn georiënteerd. De architectuur van de woningen, in combinatie met de hoge kwaliteit van de inrichting van de parkachtige binnentuin, geeft het wijkje een chique karakter passend bij de voorname uitstraling van het nabij gelegen slot.

Het ontwikkelteam

Team Daniel Marotpark bestond uit Stichting Seyter Veste, Six Architects en Synchroon in samenwerking met gemeente Zeist.

Life in the woods

Life in the Woods laat zich het beste vertalen als ‘kleinschalig en exclusief wonen op de hei en in het bos’. Life in the Woods biedt in totaal ruimte aan 9 appartementen, 2 penthouses, 27 bosvilla’s en twee-onder-één-kapwoningen.

Het project heeft de naam “Life in the Woods” gekregen, refererend naar het boek Walden van Henry David Thoreau en één van de inspiraties voor het concept. De ligging van het plan, op de hei en in het bos, maakt het mogelijk om woningen op een zorgvuldige wijze landschappelijk te verkavelen en ‘één met de natuur’ te wonen. Eenvoudige, heldere vormen, natuurlijke materialen en erfafscheidingen van groen en bomen maken het concept compleet. Dit project laat zich het beste vertalen als ‘kleinschalig en exclusief wonen op de hei en in het bos’.

Bijzonder is dat in alle woningen het mogelijk is om gelijkvloers een volledig woon- en slaapprogramma te realiseren. De woningen zijn maximaal twee lagen. De bosvilla is een door Synchroon nieuw ontwikkeld product. Het is een relatief kleine vrijstaande woning (circa 125 m2 gbo in basis) op een relatief kleine kavel (circa 300 m2) met een begane grond van ruim 90 m2, zodat de woning geschikt is voor bewoners die vrijheid en gelijkvloers wonen, willen combineren.

De architect van het plan is MIX Architecten uit Ede. ESscapes is de landschapsarchitect.

Het Ontwikkelteam

Ontwikkelteam Life in the Woods bestaat uit Mix Architecten, ESscapes en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Zeist.