Parc Glorieux

Het voormalige klooster Mariaoord kent een bewogen geschiedenis. Het gebouw diende achtereenvolgens als klooster van de zusters Ursulinen, in de oorlog als verblijfplaats voor Duitse troepen en daarna namen de zusters van Moerdijk hun intrek in het gebouw. Deze werden op hun beurt weer opgevolgd door de Broeders van Dongen. De laatste gebruiker was een middelbare school, het Willem I College.

Dit gebouw, dat de status van Rijksmonument heeft, is gerenoveerd en verbouwd tot 32 prachtige en karakteristieke appartementen. Met deze ingreep kreeg het pand een nieuw en duurzaam leven. Aan de achterzijde van het gebouw vindt u kleinschalige nieuwbouw bestaande uit 11 nieuwbouwappartementen en 8 eengezinswoningen.

Duurzaam monument

Duurzaamheid en monumenten staan vaak op gespannen voet met elkaar: er mag weinig en er moet veel in een monument. Bouwer Hazenberg heeft het optimale weten te bewerkstelligen zo is er bijvoorbeeld dubbel monumentenglas. Dat is mooi én energiebesparend. Daarnaast zijn de gevels goed geïsoleerd. Dat is het voordeel van zo’n ingrijpende renovatie: het hele gebouw is compleet gestript en later van geïsoleerde gevels voorzien. De convectoren leveren desgewenst ook koude  en is overal ledverlichting. In de gangen zijn bewegingsmelders aangebracht.

Parc Glorieux grenst aan het Park Reeburg en maakt deel uit van de landgoederenzone in de gemeente Vught. Dit gebied wordt direct ontsloten vanaf de Haldersebaan en de A2. Het centrum van Vught en het NS-station liggen op 10 minuten loopafstand.

Het ontwikkelteam

Ontwikkelteam Parc Glorieux bestaat uit Stijlgroep, Faam BO2, Hazenberg en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Vught.