Het Fortuyn van Voorschoten

Het Fortuyn van Voorschoten is gelegen aan de noordzijde van Voorschoten. Het plangebied ligt tussen de oude Straatweg en de Korte Vliet.

In totaal worden hier 96 koopwoningen ontwikkeld, verdeeld over 2 fasen.

De woningen variëren uiteraard qua ligging, maar ook qua woningtype, indeling en plattegronden. Er kan een onderscheid worden gemaakt in vijf “hoofdtypen”:

Laanwoningen; “Wonen aan de Laan”
Plantsoenwoningen; “Wonen aan het Plantsoen”
Vlietwoningen; “Wonen aan de Vliet”
Halfvrijstaande villa’s

Architect: Zeinstra Veerbeek Architecten

 

 

Het Fortuyn

Het Fortuyn van Voorschoten is gelegen aan de noordzijde van Voorschoten. Het plangebied ligt tussen de oude Straatweg en de Korte Vliet, op de plek waar eerst het tuincentrum van de Intratuin was gevestigd.

Een deel van de woningen kijkt straks uit op de Korte Vliet, een watergang die de eeuwenoude – door de Romeinen gegraven – Vliet met de Oude Rijn verbindt.

In Het Fortuyn van Voorschoten worden 96 koopwoningen ontwikkeld, verdeeld over 2 fasen. De eerste fase (met 62 koopwoningen) is inmiddels volledig verkocht; de verkoop van de tweede fase (met 31 koopwoningen) is gestart.

Team Het Fortuyn bestaat uit Zeinstra Verbeek architecten, Baljon Landschapsarchitecten, gemeente Voorschoten, Bouwbedrijf Niersman en Synchroon.