Willemsbuiten

Willemsbuiten is een nieuwe woonwijk in Stappegoor, Tilburg. Een vriendelijke,  gezellige en groene wijk ten zuiden van de Ringbaan-Zuid, tussen de Goirleseweg in de Stappegoorweg met om de hoek veel sportvoorzieningen.

In totaal komen hier 6 buurtjes van elk ongeveer 60 tot 100 woningen. De buurten zijn ruim en overzichtelijk en er komt veel groen. Aan de zuidzijde van Willemsbuiten komt een heerlijk park voor sport en spel. Vanuit Willemsbuiten ben je zo midden in de stad Tilburg met haar vele terrassen, winkels, restaurants en musea.

Het ontwikkelteam

Willemsbuiten is een ontwikkeling van Consortium Stappegoor, Kokon architecten en Compositie 5. In samenwerking met de gemeente Tilburg.

Consortium Stappegoor is een samenwerking van Synchroon en BPD.

 

Zuiderpark

Zuiderpark is een nieuwe woonwijk in Tilburg. Zuiderpark bestaat uit vier groene pleinen waar in totaal 200 nieuwbouwwoningen rondom worden gebouwd. Groot genoeg voor een buurt, klein genoeg voor een gezéllige buurt. Het realiseren van de woningen gebeurt in drie fases. Met het realiseren van de woningen in fase 3 wordt de wijk Zuiderpark dan ook afgerond. De pleinen vormen het uitgangspunt voor het bouwen van de aangrenzende huizen. Zo blijft het overzichtelijk en heb je als eerste bewoners gelijk een fijne omgeving.

Begin 2017 is de bouw van fase 1 gestart. Fase 1 bestaat uit 35 koopwoningen en 46 vrije sector huur woningen. Pensioenfonds van de Metalektro (PME) heeft in deze fase via Syntrus Achmea Real Estate & Finance, 46 huurwoningen gekocht.

In de tweede fase, waarvan de bouw 3e kwartaal 2017 is gestart, komen 36 koopwoningen en 37 vrije sector huur woningen. PME heeft ook in deze fase via Syntrus Achmea Real Estate & Finance, 37 huurwoningen gekocht.

Fase 3 is 4e kwartaal 2017 in verkoop gegaan en bestaat uit 38 eengezinswoningen.

Ontwikkelteam

Zuiderpark is een ontwikkeling van Consortium Stappegoor (een ontwikkelcombinatie tussen Synchroon en BPD). In samenwerking met de gemeente Tilburg.