Boston & Seattle

Rotterdam
Every building tells a story

Project info

De torens Boston en Seattle prijken aan de Rijnhaven op de Wilhelminapier, één van de architectonische visitekaartjes van Nederland, met het Luxor Theater en woontoren New Orleans als buren. De Wilhelminapier heeft een mooie geschiedenis, waarvan de rijkdom deels goed bewaard is gebleven. Van 1873 tot 1978 heeft de Wilhelminakade in het teken gestaan van de Holland-Amerika Lijn (HAL). Vanuit hier vertrokken passagiers naar Noord-Amerika en Canada. Het grootstedelijk karakter van de pier verwijst naar de kosmopolitische havenkwartieren in Sydney, Londen en New York. De namen Boston en Seattle refereren aan de voormalige pakhuizen die op de locatie hebben gestaan.

Het gebouw


Het gebouw bestaat uit twee woontorens van in totaal 23 verdiepingen hoog. Naast 220 koop- en huurappartementen en 1.500 m² commerciële ruimte voor cultuur, winkels en horeca, biedt het gebouw ruimte aan privéparkeerplaatsen voor de bewoners en een tweelaagse, ondergrondse openbare parkeergarage. Het gebouw is ontworpen door Frits van Dongen en Patrick Koschuch en is gebouwd door J.P. van Eesteren. Boston en Seattle voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld ten aanzien van duurzaamheid en comfort. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in het gebruik van natuurlijke ogende materialen, een laag energieverbruik en de toepassing van koeling in alle woningen.

Toren Boston


De meest oostelijk gelegen toren is appartementengebouw Boston. Deze toren telt 110 huur- en koopappartementen. Vesteda verhuurt 48 woningen in het middensegment;  v.o.f. Pier III gaat de 62 resterende appartementen in verschillende groottes en prijsklassen aan de koopmarkt aanbieden. De appartementen zijn verdeeld over de 5e tot en met de 23e verdieping en bieden alle een prachtig zicht op het levendige havengebied en de stad.

Toren Seattle


De meer westelijk gelegen toren draagt de naam Seattle. Stichting HAL Wonen verhuurt 110 appartementen aan deelnemers van de Stichting Pensioenfonds HAL (oud-medewerkers van de Holland-Amerika Lijn en hun familie). Hiermee krijgen zij een kans om te wonen in het door hen zo geliefde havengebied. Seattle heeft een prachtige entree met aansluitend een lobby en een grote ontmoetings- of horecaruimte met uitzicht op de Rijnhaven.

Het ontwikkelteam


Het ontwikkelteam van Boston & Seattle bestaat uit: BPD, J.P. van Eesteren, Van Dongen Koschuch architects, Holland IMO Group, Vesteda, QPark en Synchroon. In samenwerking met de Gemeente Rotterdam.

meer weten over Boston & Seattle?

Neem dan contact op met onze projectontwikkelaar René de Wit
Contact met René de Wit of Contact met SYNCHROON