Spaarnelicht

Spaarnelicht bestaat uit twee hoogwaardige appartementengebouwen met in totaal 62 appartementen aan het Spaarne in Heemstede. Het ontwerp voor de appartementen en penthouses heeft een chique uitstraling. Het gevelbeeld kenmerkt zich door een stoere, bakstenen gevel. De goudkleurige kozijnen zijn wisselend uitgevoerd en variëren, afhankelijk van de verdieping, van positie. De grote balkons steken deels naar buiten waardoor voor elk appartement een bijzonder uitzicht gegarandeerd is.

Het ontwikkelteam

Spaarnelicht is een ontwikkeling van VOF aan het Spaarne in samenwerking met de gemeente Heemstede. In deze VOF werken Slokker Vastgoed en Synchroon samen.
Architect Groosman is verantwoordelijk voor het ontwerp van Spaarnelicht.

Hageveld

Het voormalig bisschoppelijk seminarie Hageveld is gelegen op een prachtig besloten landgoed van zo’n 14 hectare groot, aan de zuidoost kant van Heemstede. Nadat het bisdom besloot de locatie af te stoten, is voor het voorhuis van Hageveld een nieuwe bestemming gevonden. Het achterste gedeelte bleef bij College Hageveld in gebruik.

Synchroon heeft 52 luxe woningen en appartementen gerealiseerd. Het ontwerp bestaat uit verschillende woningtypen: appartementen, maisonnettes, grondgebonden woningen en prachtige lofts in de hoge zolderruimte. Uiteraard is in het hele herontwerp rekening gehouden met de oorsprong en historie van het gebouw.

Het ontwikkelteam

In samenwerking met mede-eigenaar College Hageveld, Rijksdienst voor de Monumentenzorg, gemeente Heemstede, Braaksma & Roos architecten en HM Architecten, is alles op alles gezet om de grandeur van Hageveld voor de toekomst te behouden.