Plan G

Deventer
Groen, gezellig, gevarieerd en gezond

Project info

De ‘G’ in Plan G in Deventer staat voor Geertruidentuin, als verwijzing naar het vroegere Sint Geertruidenziekenhuis dat decennialang op deze locatie operationeel was. Maar de ‘G’ staat ook voor groen, gezellig, gevarieerd en gezond.

Al sinds het einde van de negentiende eeuw heeft het gebied een groene en tuinachtige invulling, met bomen die inmiddels monumentaal zijn. Dat authentieke tuingevoel leeft voort in de openbare ruimte van Plan G. Naast eeuwenoude eiken, beuken en esdoorns worden de woningen omringd door onder meer sierkersen, meidoorns en witte berken. Kleurrijke planten en slingerende wandelpaden maken het tuingevoel compleet.

De geschiedenis van het gebied leeft ook voort in de woningen. Zo blijft een deel van het voormalige Sint Geertruidenziekenhuis behouden. Het nieuwbouwdeel, bestaande uit vijf woonclusters, verwijst op verschillende manieren naar de oude bebouwing.

Het gezonde karakter van Plan G heeft niet alleen te maken met de voormalige bestemming als ziekenhuislocatie, maar juist ook met de toekomstbestendigheid van de woningen. Duurzame energiebronnen en energiezuinige installaties dragen bij aan een gezonde leefomgeving en een comfortabel binnenklimaat.

In totaal bestaat plan G uit 142 nieuwbouwwoningen verdeeld over 4 fases. Het voormalige SMCS-gebouw wordt getransformeerd naar woningen, appartementen en commerciële ruimten.

 
Bezoek de project website

meer weten over Plan G?

Neem dan contact op met onze verkoopmanager Mariëlle van der Heiden
Contact met Mariëlle van der Heiden of Contact met SYNCHROON