theme logo

Finest of Ockenburgh

Den Haag

IMAGINE YOU AT YOUR FINEST

Finest of Ockenburgh

Den Haag

Finest of Ockenburgh is gesitueerd tussen de Kijkduinsestraat en de Wijndaelerduin in Den Haag en maakt daarmee onderdeel uit van het Masterplan Kijkduin. In totaal worden door Synchroon 132 woningen ontwikkeld en gerealiseerd, 78 appartementen (verdeeld over 5 woongebouwen) en 54 grondgebonden woningen.

Landschappelijke kwaliteit


De locatie heeft een bijzondere landschappelijke kwaliteit. Het is gelegen achter de kust op de overgang tussen het open buitenduingebied en het beboste binnenduingebied. De locatie is omringd door het puinduin en de bosrand langs de Kijkduinsestraat. De beschutte ligging achter de begroeide duinen en de beschutte bosrand geven de plek een unieke intimiteit waarbij het omliggende groen beeldbepalend is. Door deze beslotenheid als uitgangspunt te nemen voor de ontwikkeling ontstaat een intieme woonbuurt waarvan het landschappelijk karakter, de identiteit en oriƫntatie volledig ontleend worden aan het omliggende puinduin.

Gasloze en duurzame ontwikkeling


Het landschappelijke karakter en de gunstige zonoriƫntatie maken het bovendien mogelijk om de buurt extra duurzaam vorm te geven. Finest of Ockenburgh zal volledig zonder individuele gasaansluitingen worden gebouwd. In plaats daarvan zal er gebruik worden gemaakt van alternatieve vormen zoals het gebruik maken van zonenergie en lucht- en aardwarmte.

Het gebruik van natuurlijke materialen, het gebruik van duurzame energie en de zorgvuldige vormgeving versterken de identiteit als hoogwaardige, duurzame woonbuurt.

Programma

30 x Appartementen 40 x Eengezinswoningen 14 x Villa`s

Status

In aanbouw

Start bouw

2018

Deel dit project

in samenwerking met

  • synchroon partner gemeente denhaag logo
  • Synchroon logo
Meld je vrijblijvend aan!
Close search