Vroondaal

Vroondaal is een volledig nieuwe woonwijk gelegen aan de zuidzijde van Den Haag. In deze wijk wordt ruimte geboden aan een grote verscheidenheid aan chique, royale woningen met elk een eigen signatuur. Die signatuur komt onder meer tot uiting in het rijk gedetailleerde gevelbeeld, geïnspireerd op de Haagse architectuurstijl uit de renaissance in combinatie met invloeden uit het vroegere Indië. Fraai gedetailleerd gevelwerk, een rijkheid aan ornamenten, veranda’s en pagode-vormige torentjes geven de woningen een klassiek en tegelijkertijd exotisch karakter.
De natuur en de omgeving spelen van dit nieuwbouwproject een grote rol. Met grote achtertuinen en fraaie, groene hagen sluiten de woningen naadloos aan op het lommerrijke karakter van Park Madestein, het recreatiegebied dat Vroondaal flankeert. In dit prachtige stuk Haagse natuur kun je naar hartenlust zwemmen en heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden.

Het ontwikkelteam

Ontwikkelingscombinatie Vroondaal is een samenwerking tussen BPD en Synchroon.

Meer informatie zie:
www.vroondaal.nl (gebiedssite)
www.deheerenvanvroondaal.nl en www.dedamesvanvroondaal.nl (projectsites)

Finest of Ockenburgh

Finest of Ockenburgh is gesitueerd tussen de Kijkduinsestraat en de Wijndaelerduin in Den Haag en maakt daarmee onderdeel uit van het Masterplan Kijkduin. In totaal zijn hier door Synchroon 132 woningen ontwikkeld en gerealiseerd, 78 appartementen (verdeeld over 5 woongebouwen) en 54 grondgebonden woningen.

Landschappelijke kwaliteit

De locatie heeft een bijzondere landschappelijke kwaliteit. Het is gelegen achter de kust op de overgang tussen het open buitenduingebied en het beboste binnenduingebied. De locatie is omringd door het puinduin en de bosrand langs de Kijkduinsestraat. De beschutte ligging achter de begroeide duinen en de beschutte bosrand geven de plek een unieke intimiteit waarbij het omliggende groen beeldbepalend is. Door deze beslotenheid als uitgangspunt te nemen voor de ontwikkeling ontstaat een intieme woonbuurt waarvan het landschappelijk karakter, de identiteit en oriëntatie volledig ontleend worden aan het omliggende puinduin.

Gasloze en duurzame ontwikkeling

Het landschappelijke karakter en de gunstige zonoriëntatie maakten het bovendien mogelijk om de buurt extra duurzaam vorm te geven. Finest of Ockenburgh is volledig zonder individuele gasaansluitingen gebouwd. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van alternatieve vormen zoals het gebruik van zonenergie en lucht- en aardwarmte.

Het gebruik van natuurlijke materialen, duurzame energie en de zorgvuldige vormgeving versterken de identiteit als hoogwaardige, duurzame woonbuurt.

Het ontwikkelteam

Het ontwikkelteam van Finest of Ockenburgh bestaat uit Mix Architecten, Stijlgroep en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Den Haag.

KJ

KJ bestaat uit twee torens van 90 meter hoog waarin voornamelijk woningen maar ook horeca en kleinschalige retail komt. Het plan zorgt voor een mooi stadsentree bij Den Haag Centraal en een sterke verbinding met het groen en de stad.

De ontwikkelcombinatie Koningin Julianaplein (OCKJ) bestaande uit Amvest Development en Synchroon, ontwikkelen gezamenlijk de circa 350 woningen en de commerciële ruimten. De appartementen variëren in grootte van 47 m2 tot zo’n 200 m2. Het woonprogramma omvat zowel koopwoningen als sociale huurwoningen en markthuurwoningen, waarvan de beoogde afnemers respectievelijk Woningstichting Arcade en Amvest Residential Core Fund zijn. De gebouwen zijn getekend door Powerhouse Company, de ontwerpvisie voor de openbare ruimte is van Delva Landscape Architects.

Vallei en Stadshal

De twee torens worden met elkaar verbonden door een lager tussenlid, dat een soort ‘vallei’ tussen de torens creëert. In dit deel komen vele groene daktuinen. Ook is er ruimte voor een groot gemeenschappelijk terras. Het gebouw is voor een groot deel opgetild van het maaiveld om ruimte te maken voor een spectaculaire Stadshal met gewelfde plafonds.

Deeleconomie

De toekomstige bewoners delen niet alleen een stedelijke leefstijl maar kunnen ook van diverse diensten in het gebouw gebruik maken. Zo komt er naar alle waarschijnlijkheid een wasserette en een feestappartement dat door bewoners kan worden afgehuurd voor bijvoorbeeld een verjaardag of kookclub. Ook komen er gastenkamers voor logees en een sportgym. De ligging direct bij het station maakt beperkte automobiliteit mogelijk, waarbij voornamelijk deelauto’s worden ingezet vanuit de garage van New Babylon.

Groen plein

Het plein krijgt een groene invulling waardoor de verbinding met de Koekamp en Malieveld heel natuurlijk verloopt. De combinatie van de Stadshal als verlengde van het station en het horeca-Paviljoen met terras op het plein zorgen voor een plek waar reizigers, passanten en bewoners zich welkom voelen.

Onder het plein wordt momenteel één van de grootste ondergrondse fietsenstallingen gebouwd door zusterbedrijf Mobilis, met ruimte voor maar liefs 8500 fietsen! Voor de bewoners zijn er ruime fietsbergingen op de derde en vierde verdieping.

Wethouder Boudewijn Revis van Gemeente Den Haag: ‘Waar in Nederland kun je zo vanuit de trein via een groene ‘poort’ naar de binnenstad lopen. Het is een prachtig plek om te wonen, de trein naast de deur, een mooi verblijfsplein waar je elkaar in een bijzondere omgeving kan ontmoeten en op een steenworp afstand van de binnenstad met al zijn musea, terrasjes en fraaie winkels. Met deze stadsentree heeft Den Haag er straks weer een pareltje bij.’

Het Ontwikkelteam

Het ontwikkelteam van KJ Plein bestaat uit, Amvest, Metabolic, Delva Landscape Architecture, IMD, Skonk, Powerhouse Company en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Den Haag.