Porseleinen Hof- en Toren

Porseleinen Hof en Porseleinen Toren zijn een nieuwsbouwontwikkeling in deelgebied Nieuw Delft. Porseleinen Toren is een woontoren met op de begane grond horeca. Ernaast komen nog eens 17 stadswoningen: Porseleinen Hof. Redevco heeft eerder dit jaar de 85 appartementen van Porseleinen Toren gekocht van Synchroon.

Porseleinen Toren en Porseleinen Hof zijn onderdeel van Abtswoudse Hof, één van de drie buurten van Nieuw Delft. Centraal gelegen nabij het centraal station en de historische binnenstad van Delft met al haar voorzieningen. Het nieuwbouwprogramma bestaat uit een energiezuinige woontoren met 85 huurappartementen van Redevco, ongeveer 200 m2 horeca en 17 stadswoningen (koop) met stallingsgarage en daktuinen. De toren bevat diverse typen appartementen en heeft naast de horeca op de begane grond, een collectieve skybar op de vierde verdieping met een groene daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kunnen genieten van het groen en het uitzicht op de stad.

De naam Porseleinen Toren komt niet uit de lucht vallen. De wit geglazuurde gevelstenen en het matte keramische materiaal geven het gebouw een ‘porseleinen’ uitstraling. Het ontwerp is van Orange Architects. ERA Contour is verantwoordelijk voor de realisatie.

Meer informatie over de huurwoningen