Marckhoek

Breda
Het gebouw wordt gekenmerkt door fraaie en ambachtelijke uitstraling met oog voor detail.

Project info

Ontwikkelingscombinatie Synchroon, Vesteda – Schonck, Schul & Compagnie -, is trots dat zij geslaagd is dit omvangrijke nieuwbouwproject in het topsegment van de markt, met succes in de markt te zetten. De herbestemmingsontwikkeling Buitenplaats Marckhoek bevindt zich op het terrein van de oude serviceflat Marckhoek in het Ginneken te Breda. Buitenplaats Marckhoek omvat 76 luxe appartementen en 15 grondgebonden patio woningen. De kwaliteit evenals de afwerking van de wooneenheden zijn zeer hoogwaardig te noemen.

De appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen, Castor en Pollux. Onder deze gebouwen bevindt zich de parkeergarage. De appartementen variëren van 130 tot 331 m2 en zijn voorzien van royale buitenruimten. De appartementen hebben een gemiddelde binnen oppervlak (GO) van 163 m2, een buitenruimte van gemiddeld (GO) 31 m2, met 2 parkeerplaatsen in de kelder. Daarboven twee Penthouses met een oppervlakte van ca. 350 m2 en dakterrassen van meer dan 200 m2. Deze Penthouses bieden een adembenemend uitzicht over het Markdal, Ginneken en Breda.

Architect Lucas Ruijs, van C5 Architecten, heeft zich laten inspireren door de architectuur van de jaren ’30. Zijn inspiratie werd mede gevonden bij de bekende Nederlandse Architect Dudok. Het gebouw wordt gekenmerkt door fraaie en ambachtelijke uitstraling met oog voor detail.

De woningen zijn zodanig geprojecteerd dat de terrassen zijn georiënteerd op het zuiden of het westen en allemaal hebben ze een visuele relatie met het groen en het water. Frank Meijer van MTD Landschapsarchitecten was verantwoordelijk voor het ruimtelijk ontwerp en de inpassing van het plan in relatie tot de rivier de Mark. Het eindresultaat is een woonomgeving die zijn weerga niet kent in Breda en omstreken.

Het Ontwikkelteam


Ontwikkelteam Marckhoek bestaat uit Vesteda, Schonck, Schul & Compagnie, C5 Architecten, MTD Landschapsarchitecten en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Breda.

meer weten over Marckhoek?

Neem dan contact op met onze projectontwikkelaar Arend Heijs
Contact met Arend Heijs of Contact met SYNCHROON