Breda Botanique

Breda
Breda Botanique: Een unieke toevoeging aan Breda

Project info

Breda Botanique is een nieuwe en unieke toevoeging aan Breda met een meerwaarde op het aanbod van de stad: stedenbouwkundig en architectonisch, maar zeker ook als trekker qua functie: de stad heeft nog geen botanische kas. Breda Botanique voegt kwaliteit toe aan het functioneren van de directe omgeving. Het plan heeft als hart van het gebouw een botanische kas waar omheen het publieke programma toegankelijk is. Met Breda Botanique wordt niet alleen een aanvulling op het Chassé Park gecreëerd, maar krijgt de Chassékazerne een eigen exclusieve trekkracht.

Breda Botanique is een mix van 60 huurwoningen en aantrekkelijke commerciële functies waaronder een restaurant met hotelsuites, een bar en een conceptstore. Met in het hart van de rijksmonumentale kazerne een botanische kas als verbindend element tussen het Chassépark en de binnenstad. Het Stadsarchief en de archiefkelder blijven gehuisvest in de Chassékazerne.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, onder andere door de inzet van zaken als waterinfiltratie in de binnentuinen, circulair materiaalgebruik, stadsverwarming en het gebruik van elektrische deelfietsen- en auto’s.

Breda Botanique is een ontwikkeling in samenwerking met Nico de Bont en de gemeente Breda. Het ontwikkelteam bestaat uit Skonk, Delva Landscape Architects, Hevo, DGMR, 1meter98, Nico de Bont, en Synchroon.
Bezoek de project website