Comfort Zone

Binnen de uitbreidingswijk Bouverijen in Teteringen (Breda), heeft Synchroon 3 huur- en 26 koopwoningen gerealiseerd. Een divers aanbod van rij, hoek, twee- en drie-onder-een-kap en vrijstaande woningen.

Architectenbureau 070 koos voor een jaren ’30 stijl die aansluit bij de overige woningen in Bouverijen maar wel een woonbuurt op zichzelf is. Van Wijnen was verantwoordelijk voor de realisatie van Comfort Zone.

Parc Heilaar

Parc Heilaar bestaat in totaal uit 50 duurzame woningen in New England stijl aan de westzijde van Breda. De woningen zijn gesitueerd in een groene omgeving waar kinderen zorgeloos buiten kunnen spelen en mensen elkaar helpen. De groen-stedelijke wijk is ontworpen met aandacht voor gezondheid, geluk, biodiversiteit en duurzaamheid.

Door duurzame materialen, de architectuur en natuur met elkaar te verbinden, ontstaat een fijn, parkachtige woonbuurt nabij de gezellige binnenstad van Breda. Door de gemeente Breda wordt een snelle fietsverbinding naar de stad aangelegd.

Parc Heilaar is een ontwikkeling van Synchroon. Het plan is van de hand van MIX architectuur en bouwbedrijf Van Wijnen vestiging Breda is verantwoordelijk voor de realisatie van de 50 woningen.

www.parcheilaar.nl

Breda Botanique

Breda Botanique is een nieuwe en unieke toevoeging aan Breda met een meerwaarde op het aanbod van de stad: stedenbouwkundig en architectonisch, maar zeker ook als trekker qua functie: de stad heeft nog geen botanische kas. Breda Botanique voegt kwaliteit toe aan het functioneren van de directe omgeving. Het plan heeft als hart van het gebouw een botanische kas waar omheen het publieke programma toegankelijk is. Met Breda Botanique wordt niet alleen een aanvulling op het Chassé Park gecreëerd, maar krijgt de Chassékazerne een eigen exclusieve trekkracht.

Breda Botanique is een mix van 60 huurwoningen en aantrekkelijke commerciële functies waaronder een restaurant met hotelsuites, een bar en een conceptstore. Met in het hart van de rijksmonumentale kazerne een botanische kas als verbindend element tussen het Chassépark en de binnenstad. Het Stadsarchief en de archiefkelder blijven gehuisvest in de Chassékazerne.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, onder andere door de inzet van zaken als waterinfiltratie in de binnentuinen, circulair materiaalgebruik, stadsverwarming en het gebruik van elektrische deelfietsen- en auto’s.

Breda Botanique is een ontwikkeling in samenwerking met Nico de Bont en de gemeente Breda. Het ontwikkelteam bestaat uit Skonk, Delva Landscape Architects, Hevo, DGMR, 1meter98, Nico de Bont, en Synchroon.

Marckhoek

Ontwikkelingscombinatie Synchroon, Vesteda – Schonck, Schul & Compagnie -, is trots dat zij geslaagd is dit omvangrijke nieuwbouwproject in het topsegment van de markt, met succes in de markt te zetten. De herbestemmingsontwikkeling Buitenplaats Marckhoek bevindt zich op het terrein van de oude serviceflat Marckhoek in het Ginneken te Breda. Buitenplaats Marckhoek omvat 76 luxe appartementen en 15 grondgebonden patio woningen. De kwaliteit evenals de afwerking van de wooneenheden zijn zeer hoogwaardig te noemen.

De appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen, Castor en Pollux. Onder deze gebouwen bevindt zich de parkeergarage. De appartementen variëren van 130 tot 331 m2 en zijn voorzien van royale buitenruimten. De appartementen hebben een gemiddelde binnen oppervlak (GO) van 163 m2, een buitenruimte van gemiddeld (GO) 31 m2, met 2 parkeerplaatsen in de kelder. Daarboven twee Penthouses met een oppervlakte van ca. 350 m2 en dakterrassen van meer dan 200 m2. Deze Penthouses bieden een adembenemend uitzicht over het Markdal, Ginneken en Breda.

Architect Lucas Ruijs, van C5 Architecten, heeft zich laten inspireren door de architectuur van de jaren ’30. Zijn inspiratie werd mede gevonden bij de bekende Nederlandse Architect Dudok. Het gebouw wordt gekenmerkt door fraaie en ambachtelijke uitstraling met oog voor detail.

De woningen zijn zodanig geprojecteerd dat de terrassen zijn georiënteerd op het zuiden of het westen en allemaal hebben ze een visuele relatie met het groen en het water. Frank Meijer van MTD Landschapsarchitecten was verantwoordelijk voor het ruimtelijk ontwerp en de inpassing van het plan in relatie tot de rivier de Mark. Het eindresultaat is een woonomgeving die zijn weerga niet kent in Breda en omstreken.

Het Ontwikkelteam

Ontwikkelteam Marckhoek bestaat uit Vesteda, Schonck, Schul & Compagnie, C5 Architecten, MTD Landschapsarchitecten en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Breda.

5TRACKS

5TRACKS, vijf uitdagende productgroepen. Een dynamische mix van innovatieve concepten die elkaar versterken. Hier vind je precies wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Van je eigen bureau tot een inspirerende kantoorvloer. Van je eigen urban appartement tot een onderscheidende hotelkamer. Van een laagdrempelige openbare huiskamer met events, tot een zakenrestaurant met klasse. Van sportschool, tot maatpak. En dit alles wordt verbonden door een park langs het spoor waarin je heerlijk kunt ontspannen.

Met 5TRACKS maken we een stedelijk, verrassend milieu, gericht op de wereldbestormers; zakelijk, ondernemend en initiatiefrijk, met een brede interesse, maar bovenal met plezier in wat zij doen. Van studenten en zzp’ers tot start ups en internationale topbedrijven. Hier kun je switchen, combineren en delen, zowel zakelijk als privé. Je wordt geïnspireerd, gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen en ontmoet nieuwe mensen, maar bovenal bevind je je op een fijne plek waar je precies datgene kunt bereiken wat je op dat moment wilt.

Het ontwikkelteam

Het ontwikkelteam van 5TRACKS bestaat uit J.P. van Eesteren, Shift Architecture and Urbanism, Powerhouse Company, CULD, Edhv, yoreM en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Breda.