Monnikenhuizen

Op het voormalig terrein van voetbalclub Vitesse, Monnikenhuizen, is een hele nieuwe woonwijk verrezen. Vier architecten ontwierpen 200 woningen in een heel speciaal woonmilieu.

Bijzonder aan dit plan is dat nieuwbouw en milieu hier hand in hand tot stand zijn gebracht. Van de totale locatie is maar een klein deel bebouwd; het grootste deel van de onbebouwde ruimte maakt deel uit van de groenstructuur die loopt vanaf de hoger gelegen wijk Geitenkamp naar het lager gelegen gebied Klarendal. Het hoogteverschil op de locatie is gebruikt om slimme hemelwaterafvoer te maken in de vorm van molgoten die via ‘waterspuwers’ uitkomen op een retentiebekken waarin het regenwater wordt opgevangen. De in het terrein aanwezige beplanting is ‘endemisch’, dat wil zeggen van nature op deze locatie aanwezig.

Monnikenhuizen is meerdere malen met prijzen bekroond, onder andere de ‘Omgevingsarchitectuurprijs’ en de Neprom prijs voor herontwikkeling.

Het ontwikkelteam

Ontwikkelteam Monnikenhuizen bestond uit Buro Lubbers, BDP, Khandekar, Meyer en Van Schooten, Atelier Z, Van de Looi & Jacobs architecten, Vera Yanovshchinsky en Synchroon in samenwerking met gemeente Arnhem.

BK40

In de binnenstad van Arnhem, op de hoek van de Kortestraat en het Kleine Oord en tegenover het Rozet, ligt de locatie BK40. Synchroon werkt hier aan plannen om deze historische locatie te transformeren tot een aantrekkelijk woongebied.

Tijdelijke Bartokpark

Aan de zijde van Kortestraat/Kleine Oord is in de afgelopen jaren het nodige werk verricht. Deze zijde van de locatie is sinds de komst van De Rozet, het middelpunt voor cultuur, kennis en educatie in Arnhem, compleet veranderd. In het tijdelijke Bartokpark lag sinds september 2013 het door Florentijn Hofman ontworpen ‘feestaardvarken’, een cadeau aan Arnhem van Burgers Zoo ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. In juli verhuist het feestaardvarken naar een tijdelijk onderkomen waar hij gerestaureerd wordt. Daarna wordt een nieuw thuis voor hem gezocht.

Het Bartokpark heeft in juni 2015 de NRP Gulden Feniks gewonnen voor Gebiedstransformatie.

BK40 is in samenwerking met de gemeente Arnhem.

Meld je vrijblijvend aan!

[homedna_form form_url=”https://synchroonbelangstelling.homedna.nl/” redirect_url=”/bedankt”]

Plan je reis naar Synchroon


Plan mijn reis