Kopblok Houthaven

Amsterdam
Ruwe, natuurlijke en eerlijke materialen en de sfeer van de haven vormen de rode draad.

Project info

Het Kopblok ligt aan het IJ en sluit aan op Blok 0, waarvan de bouw van het eerste deelgebied eind 2013 is gestart. Het Kopblok Houthaven bestaat uit vier gebouwen: Bruggebouw, Pleingebouw, Hofgebouw en Kopgebouw met daar tegenover een rij stoere kadewoningen. Kopblok Houthaven betekent stijlvol en comfortabel wonen. Ruwe, natuurlijke en eerlijke materialen en de sfeer van de haven vormen de rode draad.

Het Bruggebouw en het Pleingebouw plus het eerste deel van de kadewoningen vormen samen de eerste fase. Architectenbureau Geurst & Schulze tekende voor dit ontwerp, waarbij het weidse gevoel van wonen aan het water centraal staat. Het Hofgebouw en de daarbij behorende Kadewoningen (fase 2) is ontworpen door Tony Freton Architects. Frame, fase 3, is van de hand van Van Dongen en Koschuch Architects & Planners.

Het ontwikkelteam


Ontwikkelteam Kopblok bestaat uit Tony Fretton Architects, Van Dongen - Koschuch Architects and Planners, Geurst en Schulze architecten, Era Contour en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Amsterdam.

meer weten over Kopblok Houthaven?

Neem dan contact op met onze projectontwikkelaar Erik Meijer
Contact met Erik Meijer of Contact met SYNCHROON