Floating Gardens

Amsterdam
Alles-in-één school en 190 woningen

Project info

Synchroon heeft het SITA kantoor aan de Heathrowstraat in Amsterdam verworven om hier een Alles-in-één school en 190 woningen te ontwikkelen: Floating Gardens. Samen met de gemeente Amsterdam heeft zij hiertoe plannen gemaakt om te komen tot een integrale ontwikkeling met in de plint een school en daarboven 190 appartementen. Het ontwerp voor Floating Gardens is gemaakt door Orange Architects.

Het gebied rond station Sloterdijk transformeert in een rap tempo van kantorenlocatie naar een gemengd woon- en werkgebied. Sloterdijk-Centrum wordt het hart van een grootschalige gebiedsontwikkeling: Haven-Stad.

Floating Gardens is een iconisch gebouw dat Sloterdijk een gezicht geeft aan de Haarlemmerweg. Met de komst van deze alles-in-een school versterken we Sloterdijk Centrum als gemengd woon- en werkgebied. Gezien de ligging aan de Brettenscheg is in het project extra aandacht besteed aan de landschappelijke inpassing van het plan en het daklandschap van Floating Gardens.

De Alles-in–één school bestaat uit een basisschool voor 17 groepen. Er is plek voor ongeveer 400 kinderen, een kinderdagverblijf en voor- en naschoolse opvang. De school is gevestigd in de eerste twee lagen van het gebouw. Door de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van de Alles-in-één school ontstaat een brede leer- en leefomgeving in de vrije tijd én op school, met als doel maximale ontwikkelingskansen voor alle kinderen. Extra aandacht is besteed aan groene buitenruimtes en daktuinen ter bevordering van de biodiversiteit in de stad en het welzijn van de bewoners.

De in totaal 190 appartementen van Floating Gardens liggen op de derde tot en met de 17e laag en bestaan voor 50% uit middensegment huurwoningen en voor 50% uit vrije sector woningen. Daarmee is deze locatie betaalbaar voor een grote groep.

Floating Gardens is een opgave met een mix van functies. Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon: mooie gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

Sloterdijk


Ben je ook benieuwd naar de ontwikkeling van de Amsterdamse wijk van de toekomst? Sloterdijk transformeert in rap tempo van business district naar diverse en groene stadswijk. Lees alles over de ontwikkeling van dit gebied op https://www.uptownsloterdijk.nl/.

Het ontwikkelteam


Het ontwikkelteam van Floating Gardens bestaat uit: Orange architects, M+P, Felixx, IGG bouweconomie, IMD, BK ingenieurs, Merosch en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Amsterdam.
Bezoek de project website

meer weten over Floating Gardens?

Neem dan contact op met onze projectontwikkelaar Erik Meijer
Contact met Erik Meijer of Contact met SYNCHROON
Meld je vrijblijvend aan!

[homedna_form form_url=”https://synchroonbelangstelling.homedna.nl/” redirect_url=”/bedankt”]

Plan je reis naar Synchroon


Plan mijn reis