Brisk

Amsterdam
'Groen en stedelijk wonen en werken'

Project info

Brisk betreft een herontwikkeling van het kantoor van Croonwolter&dros aan de Hettenheuvelweg 50 in Amsterdam. Het nieuwbouw programma bestaat uit 259 appartementen, 11 eengezinswoningen, circa 4.000 m2 kantoor, een sociaal maatschappelijke voorziening van circa 215 m2 en 140 gebouwde parkeervoorzieningen.

Uitgangspunt voor de herontwikkeling is ‘groen en stedelijk wonen en werken’: Een stedelijke leefomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte door de realisatie van onder andere een groen binnengebied. Deze groene aantrekkelijke buitenruimte is belangrijk voor de biodiversiteit en is een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen met elkaar kunnen buitenspelen. De duurzame woningen worden gasvrij en natuur-inclusief gebouwd. Waterbuffers worden aangelegd om regen op te vangen en elektrische deelauto’s worden in het plan opgenomen om de parkeerdruk en de CO2 uitstoot te verlagen.

Over Amstel III

Amstel III is nu nog een kantorengebied. Maar dit gebied verandert de komende jaren in een levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken én ontspannen. Ook wordt gewerkt aan een mooiere omgeving en meer voorzieningen. Zo komen er veilige routes voor fietsers en voetgangers, meer groen en bankjes en ruimte voor horeca, winkels, scholen en sport.

Tot 2027 worden hier zo’n 5.000 woningen gebouwd. De ambitie is om tot 2040 door te groeien naar een stadswijk met 15.000 woningen. Veel van deze woningen en overige voorzieningen worden gerealiseerd door vastgoedontwikkelaars Wonam, Vastint, COD, DUQER, Certitudo Capital en Synchroon. Samen hebben zij de stichting Hondsrugpark opgericht, met als doel om Amsterdammers en andere geïnteresseerden te informeren over deze nieuwste wijk van de stad, waar vanaf eind 2021 de eerste bewoners hun intrek nemen.

 
Bezoek de project website
Meld je vrijblijvend aan!

[homedna_form form_url=”https://synchroonbelangstelling.homedna.nl/” redirect_url=”/bedankt”]

Plan je reis naar Synchroon


Plan mijn reis