Brisk

Amsterdam
'Groen en stedelijk wonen en werken'

Project info

Het voormalige kantoor van Croonwolter&dros aan de Hettenheuvelweg 50 in Hondsrugpark Amsterdam, wordt getransformeerd naar een mixed use gebouw met een divers woningaanbod en kantoren. De huurwoningen worden in opdracht van de Alliantie Ontwikkeling gebouwd.

Het nieuwbouwprogramma van BRISK bestaat uit 270 woningen, circa 3.250 m2 kantoor, een sociaal-maatschappelijke voorziening en 144 gebouwde parkeervoorzieningen.

De Alliantie Ontwikkeling heeft in totaal 259 appartementen gekocht van Synchroon. Hiervan worden 103 woningen aangeboden in het sociale huursegment, 84 woningen in het middeldure huursegment en de overige 72 woningen worden te koop aangeboden via Synchroon. Later brengt Synchroon nog 11 eengezinswoningen in de verkoop.

BRISK staat voor ‘groen en stedelijk wonen en werken’: Een stedelijke leefomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte door de realisatie van onder andere een groen binnengebied. Deze groene, aantrekkelijke buitenruimte is belangrijk voor de biodiversiteit en is een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen met elkaar kunnen buitenspelen. De duurzame woningen worden gasvrij en natuur-inclusief gebouwd. Waterbuffers worden aangelegd om regen op te vangen. Een circulaire keramische tegel vormt de gevel van de toren op de hoek Hettenheuvelweg/Hondsrugpark.

BRISK is ontworpen door Basic City en Arons & Gelauff architecten. HSB Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van BRISK.

Over Hondsrugpark

Het kantoorgebied Amstel III verandert in een complete stadswijk. Bij station Bullewijk komt Hondsrugpark: een levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken én ontspannen. Ook wordt er gewerkt aan een mooiere omgeving met meer voorzieningen. Zo komen er veilige routes voor fietsers en voetgangers, meer groen en bankjes en ruimte voor horeca, winkels, scholen en sport.

Tot 2027 worden hier zo’n 5.000 woningen gebouwd. De ambitie is dat het kantoorgebied bij station Bullewijk en Holendrecht verandert in een complete stadswijk met 15.000 woningen tegen 2030. Stichting Hondsrugpark is opgericht met als doel om Amsterdammers en andere geïnteresseerden te informeren over deze nieuwste wijk van de stad, waar vanaf zomer 2022 de eerste bewoners hun intrek nemen.

 
Bezoek de project website

meer weten over Brisk?

Neem dan contact op met onze verkoopmanager Sandra Materman
Contact met Sandra Materman of Contact met SYNCHROON