Brisk

Het voormalige kantoor van Croonwolter&dros aan de Hettenheuvelweg 50 in Hondsrugpark Amsterdam, wordt getransformeerd naar een mixed use gebouw met een divers woningaanbod en kantoren. De huurwoningen worden in opdracht van de Alliantie Ontwikkeling gebouwd.

Het nieuwbouwprogramma van BRISK bestaat uit 270 woningen, circa 3.250 m2 kantoor, een sociaal-maatschappelijke voorziening en 144 gebouwde parkeervoorzieningen.

De Alliantie Ontwikkeling heeft in totaal 259 appartementen gekocht van Synchroon. Hiervan worden 103 woningen aangeboden in het sociale huursegment, 84 woningen in het middeldure huursegment en de overige 72 woningen worden te koop aangeboden via Synchroon. Later brengt Synchroon nog 11 eengezinswoningen in de verkoop.

BRISK staat voor ‘groen en stedelijk wonen en werken’: Een stedelijke leefomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte door de realisatie van onder andere een groen binnengebied. Deze groene, aantrekkelijke buitenruimte is belangrijk voor de biodiversiteit en is een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen met elkaar kunnen buitenspelen. De duurzame woningen worden gasvrij en natuur-inclusief gebouwd. Waterbuffers worden aangelegd om regen op te vangen. Een circulaire keramische tegel vormt de gevel van de toren op de hoek Hettenheuvelweg/Hondsrugpark.

BRISK is ontworpen door Basic City en Arons & Gelauff architecten. HSB Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van BRISK.

Over Hondsrugpark

Het kantoorgebied Amstel III verandert in een complete stadswijk. Bij station Bullewijk komt Hondsrugpark: een levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken én ontspannen. Ook wordt er gewerkt aan een mooiere omgeving met meer voorzieningen. Zo komen er veilige routes voor fietsers en voetgangers, meer groen en bankjes en ruimte voor horeca, winkels, scholen en sport.

Tot 2027 worden hier zo’n 5.000 woningen gebouwd. De ambitie is dat het kantoorgebied bij station Bullewijk en Holendrecht verandert in een complete stadswijk met 15.000 woningen tegen 2030. Stichting Hondsrugpark is opgericht met als doel om Amsterdammers en andere geïnteresseerden te informeren over deze nieuwste wijk van de stad, waar vanaf zomer 2022 de eerste bewoners hun intrek nemen.

 

Domūs Living

Domūs Living is een nieuw woonconcept van Synchroon, waarvan het eerste gebouw in de Houthaven verrijst met 235 micro-appartementen.

Domūs Living staat voor een andere manier van wonen en leven in de stad en biedt een antwoord op huidige stedelijke trends en veranderende woonbehoeftes van inwoners. De appartementen maken maximaal gebruik van de ruimte door slimme oplossingen met het interieur, zoals geïntegreerde meubels en kasten. Het gebouw biedt een gemeenschappelijke multifunctionele huiskamer, een kookruimte en een ruim groen dakterras. Aanvullende services en voorzieningen bieden bewoners wat zij nodig hebben, wanneer zij dat nodig hebben. Ruimte voor interactie tussen bewoners maakt spontane of geplande bijeenkomsten mogelijk en vergemakkelijkt sociaal contact.

Domūs Living combineert individueel woongenot met de voordelen van een sociale gemeenschap dichtbij.

Het ontwikkelteam

Het ontwikkelteam van Domūs Living bestaat uit Shift Architecture & Urbanism, Flux Landscape Architecture, ABT, …,staat creative agency en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Amsterdam.

www.domusliving.nl

Nieuw Amerika

‘Loft living on the urban edge’, dat was de noemer waaronder de prijsvraag aan de Oostelijke Handelskade destijds is gewonnen. Wonen aan het water, tegenover Java-eiland en in de nabijheid van het centrum van Amsterdam. Een geweldige combinatie van oude en nieuwe gebouwen en van wonen en werken.

Een deel van de koopwoningen is casco aangeboden. Deze lofts zijn door de bewoners helemaal naar eigen smaak ingericht. De aangemeerde schepen en de af en aan varende bootjes geven deze locatie een geheel eigen, maritieme plek in de stad.

Het ontwikkelteam

Nieuw Amerika is een ontwikkeling i.s.m. partners Ymere en Stadgenoot en gemeente Amsterdam. Het ontwerp is van Rapp & Scheulen, AWG architecten en DKV Architecten.

De Loodsen

Langs de Oostelijke Handelskade aan de zuidelijke IJ-oevers, is De Loodsen gerealiseerd, geïnspireerd op de robuuste scheepsvaartkantoren en pakhuizen die er ooit stonden. Vanuit zes stedelijke woon- en werktorens genieten meer dan 300 huishoudens elke dag weer van het uitzicht op het IJ, de stad en de groene daktuinen en binnenpleinen van De Loodsen zelf.

Rondom het atrium bevinden zich diverse zelfstandige kantoor- en werkruimten. Een deel van de werkenden woont in een van bovengelegen huur- of koopwoningen. De Loodsen vormt een aantrekkelijk woon- en werkmilieu op loopafstand van het centrum van Amsterdam.

Het ontwikkelteam

De Loodsen is een ontwikkeling van Synchroon i.s.m. partner Ymere en gemeente Amsterdam. Ontwerpers zijn Kother en Salman, Studioninedots en Wingender Hovenier architecten.

 

Milos

Het complex Milos maakt deel uit van Archipelago, vijf ruim opgezette wooneilanden aan de rand van het sciencepark in Amsterdam. Een imposant complex met 108 woningen waarvan 40 huurwoningen in de vrije sector.

Milos bestaat uit een vier-tof vijflaagse onderbouw en een 45 meter hoge woontoren, gelegen aan de Carolina MacGillavrylaan. Het geheel wekt de indruk van een modern, door water omringd, kasteel. Voetgangers en fietsers betreden het complex via een brug. Het binnengebied is een grotendeels besloten zone met houten loopdek waar de laagbouwwoningen hun entrees hebben. Groene hagen en bomen creëren hier een intieme sfeer met lommerrijke plekjes.

De doorgaande spoorlijn en met name het naastgelegen rangeerterrein veroorzaken het nodige lawaai, vooral ’s nachts. Om hier te mogen bouwen waren geluidwerende maatregelen nodig. Het bracht de ontwerpers op een even ingenieuze als onorthodoxe oplossing: een los geluidsscherm maar dan geïntegreerd in de woningen. Dit glazen scherm zit als een tweede huid om het woongebouw heen maar staat los van de thermische gevel. De grote vierkante gevelpanelen zijn ten opzichte van elkaar licht gekanteld, volgens een schijnbaar willekeurig patroon. Milos oogt daardoor als een immens kristal met geslepen facetten die een fascinerend lichtspel laten zien.

Wat ontstond als een geluidwerende maatregel met energiebesparend effect, is uitgegroeid tot een architectonische bijzonderheid.

Het ontwikkelteam

Ontwikkelteam Milos bestaat uit Studioninedots en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Amsterdam.

 

Meld je vrijblijvend aan!

[homedna_form form_url=”https://synchroonbelangstelling.homedna.nl/” redirect_url=”/bedankt”]

Plan je reis naar Synchroon


Plan mijn reis