Nelson

Nelson Amsterdam

Tussen het winkelcentrum Amsterdamse Poort en het uitgestrekte Nelson Mandelapark in Amsterdam Zuidoost verrijst Nelson, een nieuwbouwontwikkeling zo veelzijdig als het gebied zelf. Met circa 440 koop- en huurappartementen verspreid over vijf deelgebouwen biedt Nelson een thuishaven voor ieder wat wils. Nelson zal niet alleen interessant zijn voor voor wie de stad geen geheimen meer kent, maar ook voor iedereen die juist nog alles wil ontdekken. Met cultuur, horeca, sport en recreatie binnen handbereik hoef je niet te kiezen: it’s all yours.

Zelfbewust en optimistisch. Dat is Nelson. Met aandacht voor de omliggende omgeving ontwierpen de architecten vijf unieke gebouwen die opgaan in het landschap. Het karakter van de straat, het plein of het groen waar de gebouwen aan liggen, zie je terug in het ontwerp. Daardoor ontstaat een perfecte menging van drie leefsferen: stedelijk wonen, wonen in/nabij het groen en wonen aan het cultuurplein. Ondanks hun individuele karakter zijn de gebouwen onlosmakelijk met elkaar verbonden. De levendige architectuur, moderne materialen en lichte kleuren maken Nelson tot een eenheid, een verbindende factor in een dynamisch gebied.

Nelson Smile
Binnenkort wordt gestart met de verkoop van de eerste appartementen in Nelson, namelijk Nelson Smile. Nelson Smile is een prachtig gelegen woongebouw met 110 koopappartementen. Het gebouw is direct aan het Nelson Mandelapark gelegen.

Brisk

Het voormalige kantoor van Croonwolter&dros aan de Hettenheuvelweg 50 in Hondsrugpark Amsterdam, wordt getransformeerd naar een mixed use gebouw met een divers woningaanbod en kantoren. De huurwoningen worden in opdracht van de Alliantie Ontwikkeling gebouwd.

Het nieuwbouwprogramma van BRISK bestaat uit 270 woningen, circa 3.250 m2 kantoor, een sociaal-maatschappelijke voorziening en 144 gebouwde parkeervoorzieningen.

De Alliantie Ontwikkeling heeft in totaal 259 appartementen gekocht van Synchroon. Hiervan worden 103 woningen aangeboden in het sociale huursegment, 84 woningen in het middeldure huursegment en de overige 72 woningen worden te koop aangeboden via Synchroon. Later brengt Synchroon nog 11 eengezinswoningen in de verkoop.

BRISK staat voor ‘groen en stedelijk wonen en werken’: Een stedelijke leefomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte door de realisatie van onder andere een groen binnengebied. Deze groene, aantrekkelijke buitenruimte is belangrijk voor de biodiversiteit en is een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen met elkaar kunnen buitenspelen. De duurzame woningen worden gasvrij en natuur-inclusief gebouwd. Waterbuffers worden aangelegd om regen op te vangen. Een circulaire keramische tegel vormt de gevel van de toren op de hoek Hettenheuvelweg/Hondsrugpark.

BRISK is ontworpen door Basic City en Arons & Gelauff architecten. HSB Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van BRISK.

Over Hondsrugpark

Het kantoorgebied Amstel III verandert in een complete stadswijk. Bij station Bullewijk komt Hondsrugpark: een levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken én ontspannen. Ook wordt er gewerkt aan een mooiere omgeving met meer voorzieningen. Zo komen er veilige routes voor fietsers en voetgangers, meer groen en bankjes en ruimte voor horeca, winkels, scholen en sport.

Tot 2027 worden hier zo’n 5.000 woningen gebouwd. De ambitie is dat het kantoorgebied bij station Bullewijk en Holendrecht verandert in een complete stadswijk met 15.000 woningen tegen 2030. Stichting Hondsrugpark is opgericht met als doel om Amsterdammers en andere geïnteresseerden te informeren over deze nieuwste wijk van de stad, waar vanaf zomer 2022 de eerste bewoners hun intrek nemen.

 

Domūs Living

Domūs Living is een nieuw woonconcept van Synchroon, waarvan het eerste gebouw in de Houthaven verrijst met 235 micro-appartementen.

Domūs Living staat voor een andere manier van wonen en leven in de stad en biedt een antwoord op huidige stedelijke trends en veranderende woonbehoeftes van inwoners. De appartementen maken maximaal gebruik van de ruimte door slimme oplossingen met het interieur, zoals geïntegreerde meubels en kasten. Het gebouw biedt een gemeenschappelijke multifunctionele huiskamer, een kookruimte en een ruim groen dakterras. Aanvullende services en voorzieningen bieden bewoners wat zij nodig hebben, wanneer zij dat nodig hebben. Ruimte voor interactie tussen bewoners maakt spontane of geplande bijeenkomsten mogelijk en vergemakkelijkt sociaal contact.

Domūs Living combineert individueel woongenot met de voordelen van een sociale gemeenschap dichtbij.

Het ontwikkelteam

Het ontwikkelteam van Domūs Living bestaat uit Shift Architecture & Urbanism, Flux Landscape Architecture, ABT, …,staat creative agency en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Amsterdam.

www.domusliving.nl

Nieuw Amerika

‘Loft living on the urban edge’, dat was de noemer waaronder de prijsvraag aan de Oostelijke Handelskade destijds is gewonnen. Wonen aan het water, tegenover Java-eiland en in de nabijheid van het centrum van Amsterdam. Een geweldige combinatie van oude en nieuwe gebouwen en van wonen en werken.

Een deel van de koopwoningen is casco aangeboden. Deze lofts zijn door de bewoners helemaal naar eigen smaak ingericht. De aangemeerde schepen en de af en aan varende bootjes geven deze locatie een geheel eigen, maritieme plek in de stad.

Het ontwikkelteam

Nieuw Amerika is een ontwikkeling i.s.m. partners Ymere en Stadgenoot en gemeente Amsterdam. Het ontwerp is van Rapp & Scheulen, AWG architecten en DKV Architecten.

De Loodsen

Langs de Oostelijke Handelskade aan de zuidelijke IJ-oevers, is De Loodsen gerealiseerd, geïnspireerd op de robuuste scheepsvaartkantoren en pakhuizen die er ooit stonden. Vanuit zes stedelijke woon- en werktorens genieten meer dan 300 huishoudens elke dag weer van het uitzicht op het IJ, de stad en de groene daktuinen en binnenpleinen van De Loodsen zelf.

Rondom het atrium bevinden zich diverse zelfstandige kantoor- en werkruimten. Een deel van de werkenden woont in een van bovengelegen huur- of koopwoningen. De Loodsen vormt een aantrekkelijk woon- en werkmilieu op loopafstand van het centrum van Amsterdam.

Het ontwikkelteam

De Loodsen is een ontwikkeling van Synchroon i.s.m. partner Ymere en gemeente Amsterdam. Ontwerpers zijn Kother en Salman, Studioninedots en Wingender Hovenier architecten.