Domūs Living

Domūs Living is een nieuw woonconcept van Synchroon, waarvan het eerste gebouw in de Houthaven verrijst met 235 micro-appartementen.

Domūs Living staat voor een andere manier van wonen en leven in de stad en biedt een antwoord op huidige stedelijke trends en veranderende woonbehoeftes van inwoners. De appartementen maken maximaal gebruik van de ruimte door slimme oplossingen met het interieur, zoals geïntegreerde meubels en kasten. Het gebouw biedt een gemeenschappelijke multifunctionele huiskamer, een kookruimte en een ruim groen dakterras. Aanvullende services en voorzieningen bieden bewoners wat zij nodig hebben, wanneer zij dat nodig hebben. Ruimte voor interactie tussen bewoners maakt spontane of geplande bijeenkomsten mogelijk en vergemakkelijkt sociaal contact.

Domūs Living combineert individueel woongenot met de voordelen van een sociale gemeenschap dichtbij.

Het ontwikkelteam

Het ontwikkelteam van Domūs Living bestaat uit Shift Architecture & Urbanism, Flux Landscape Architecture, ABT, …,staat creative agency en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Amsterdam.

www.domusliving.nl

Nieuw Amerika

‘Loft living on the urban edge’, dat was de noemer waaronder de prijsvraag aan de Oostelijke Handelskade destijds is gewonnen. Wonen aan het water, tegenover Java-eiland en in de nabijheid van het centrum van Amsterdam. Een geweldige combinatie van oude en nieuwe gebouwen en van wonen en werken.

Een deel van de koopwoningen is casco aangeboden. Deze lofts zijn door de bewoners helemaal naar eigen smaak ingericht. De aangemeerde schepen en de af en aan varende bootjes geven deze locatie een geheel eigen, maritieme plek in de stad.

Het ontwikkelteam

Nieuw Amerika is een ontwikkeling i.s.m. partners Ymere en Stadgenoot en gemeente Amsterdam. Het ontwerp is van Rapp & Scheulen, AWG architecten en DKV Architecten.

De Loodsen

Langs de Oostelijke Handelskade aan de zuidelijke IJ-oevers, is De Loodsen gerealiseerd, geïnspireerd op de robuuste scheepsvaartkantoren en pakhuizen die er ooit stonden. Vanuit zes stedelijke woon- en werktorens genieten meer dan 300 huishoudens elke dag weer van het uitzicht op het IJ, de stad en de groene daktuinen en binnenpleinen van De Loodsen zelf.

Rondom het atrium bevinden zich diverse zelfstandige kantoor- en werkruimten. Een deel van de werkenden woont in een van bovengelegen huur- of koopwoningen. De Loodsen vormt een aantrekkelijk woon- en werkmilieu op loopafstand van het centrum van Amsterdam.

Het ontwikkelteam

De Loodsen is een ontwikkeling van Synchroon i.s.m. partner Ymere en gemeente Amsterdam. Ontwerpers zijn Kother en Salman, Studioninedots en Wingender Hovenier architecten.

 

Milos

Het complex Milos maakt deel uit van Archipelago, vijf ruim opgezette wooneilanden aan de rand van het sciencepark in Amsterdam. Een imposant complex met 108 woningen waarvan 40 huurwoningen in de vrije sector.

Milos bestaat uit een vier-tof vijflaagse onderbouw en een 45 meter hoge woontoren, gelegen aan de Carolina MacGillavrylaan. Het geheel wekt de indruk van een modern, door water omringd, kasteel. Voetgangers en fietsers betreden het complex via een brug. Het binnengebied is een grotendeels besloten zone met houten loopdek waar de laagbouwwoningen hun entrees hebben. Groene hagen en bomen creëren hier een intieme sfeer met lommerrijke plekjes.

De doorgaande spoorlijn en met name het naastgelegen rangeerterrein veroorzaken het nodige lawaai, vooral ’s nachts. Om hier te mogen bouwen waren geluidwerende maatregelen nodig. Het bracht de ontwerpers op een even ingenieuze als onorthodoxe oplossing: een los geluidsscherm maar dan geïntegreerd in de woningen. Dit glazen scherm zit als een tweede huid om het woongebouw heen maar staat los van de thermische gevel. De grote vierkante gevelpanelen zijn ten opzichte van elkaar licht gekanteld, volgens een schijnbaar willekeurig patroon. Milos oogt daardoor als een immens kristal met geslepen facetten die een fascinerend lichtspel laten zien.

Wat ontstond als een geluidwerende maatregel met energiebesparend effect, is uitgegroeid tot een architectonische bijzonderheid.

Het ontwikkelteam

Ontwikkelteam Milos bestaat uit Studioninedots en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Amsterdam.

 

Floating Gardens

Synchroon heeft het SITA kantoor aan de Heathrowstraat in Amsterdam verworven om hier een Alles-in-één school en 190 woningen te ontwikkelen: Floating Gardens. Samen met de gemeente Amsterdam heeft zij hiertoe plannen gemaakt om te komen tot een integrale ontwikkeling met in de plint een school en daarboven 190 appartementen. Het ontwerp voor Floating Gardens is gemaakt door Orange Architects.

Het gebied rond station Sloterdijk transformeert in een rap tempo van kantorenlocatie naar een gemengd woon- en werkgebied. Sloterdijk-Centrum wordt het hart van een grootschalige gebiedsontwikkeling: Haven-Stad.

Floating Gardens is een iconisch gebouw dat Sloterdijk een gezicht geeft aan de Haarlemmerweg. Met de komst van deze alles-in-een school versterken we Sloterdijk Centrum als gemengd woon- en werkgebied. Gezien de ligging aan de Brettenscheg is in het project extra aandacht besteed aan de landschappelijke inpassing van het plan en het daklandschap van Floating Gardens.

De Alles-in–één school bestaat uit een basisschool voor 17 groepen. Er is plek voor ongeveer 400 kinderen, een kinderdagverblijf en voor- en naschoolse opvang. De school is gevestigd in de eerste twee lagen van het gebouw. Door de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van de Alles-in-één school ontstaat een brede leer- en leefomgeving in de vrije tijd én op school, met als doel maximale ontwikkelingskansen voor alle kinderen. Extra aandacht is besteed aan groene buitenruimtes en daktuinen ter bevordering van de biodiversiteit in de stad en het welzijn van de bewoners.

De in totaal 190 appartementen van Floating Gardens liggen op de derde tot en met de 17e laag en bestaan voor 50% uit middensegment huurwoningen en voor 50% uit vrije sector woningen. Daarmee is deze locatie betaalbaar voor een grote groep.

Floating Gardens is een opgave met een mix van functies. Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon: mooie gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

Sloterdijk

Ben je ook benieuwd naar de ontwikkeling van de Amsterdamse wijk van de toekomst? Sloterdijk transformeert in rap tempo van business district naar diverse en groene stadswijk. Lees alles over de ontwikkeling van dit gebied op https://www.uptownsloterdijk.nl/.

Het ontwikkelteam

Het ontwikkelteam van Floating Gardens bestaat uit: Orange architects, M+P, Felixx, IGG bouweconomie, IMD, BK ingenieurs, Merosch en Synchroon. In samenwerking met de gemeente Amsterdam.

Meld je vrijblijvend aan!

[homedna_form form_url=”https://synchroonbelangstelling.homedna.nl/” redirect_url=”/bedankt”]

Plan je reis naar Synchroon


Plan mijn reis