SYNCHROON & duurzaamheid

Steeds vaker leidt dit tot herontwikkeling en hergebruik van bestaand (monumentaal) onroerend goed, met als bijkomend voordeel dat er gebruik kan worden gemaakt van de sfeer en ambiance van het gebouw in kwestie.
Daarnaast bedenken wij samen met onze kopers en huurders hoe de directe omgeving er uit moet komen te zien. Zowel qua inrichting als materiaalgebruik. Wij zijn er van overtuigd dat als mensen geven om hun woon- en leefomgeving, de instandhouding ervan veel soepeler verloopt. Ons motto is dan ook: ‘van need to care naar want to care’.
Uiteraard houden wij ons ook bezig met vraagstukken op het gebied van energievoorziening, veiligheid en bereikbaarheid. Maar bovenal interesseren wij ons voor de klant die te zijner tijd ons project gaat bewonen en gebruiken. De optelsom van eisen en wensen van individuele afnemers vormt, samen met de maatschappelijke- en duurzaamheidsvoorwaarden, het kader waarbinnen wij het ontwikkelproces doorlopen.

Alles in Wisselspoor is erop gericht een duurzaam en verrassend stuk stad te ontwikkelen. Zo wordt om het rustige karakter van de woonstraten te behouden, bij de toekomstige ontwikkelingen gestuurd op een autoluw gebied. Een gebied waar vrijuit gefietst, gewandeld en gespeeld kan worden. Om het autobezit terug te dringen, zullen daarom ook een aantal deelauto’s ingezet worden voor de bewoners. Bovendien zullen de woningen energieneutraal worden gerealiseerd (EPC=0,0). In het gebied wordt daarom geen gasaansluiting aangelegd, er wordt ingezet op ‘all-electric’. De warmte wordt elektrisch opgewekt door middel van warmtepompen in combinatie met bodemwarmtewisselaars. Ook het hergebruik van de bestaande hallen en het inzetten van bestaande sporen en bilzen in de parkstructuur, draagt bij aan het duurzame karakter van het gebied.

Bekijk project

Alle woningen in Dorpshaven zijn zéér energiezuinig en hebben een energielabel A.  Ze worden voorzien van een energiebesparend zonnestroomsysteem. Dit bestaat uit zonnepanelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Onderstaand een opsomming van onze duurzaamheidsmaatregelen:

 • Hoogwaardige isolatie van de gevels, van de begane grondvloer en van het platte en hellende dak.
 • Het scheiden van hemelwater en afvalwater.
 • Vloerverwarming als hoofdverwarming op de begane grond (laag temperatuursysteem).
 • Hoogwaardig isolerende kunststof gevelkozijnen en ramen met tochtweringsprofielen en extra goede kierdichting.
 • Isolerende 3-laagse beglazing (HR++ glas).
 • Materiaalkeuzes die geen schilderwerk en intensief onderhoud vragen. Hierbij kunt u denken aan kunststof buitenkozijnen, ramen en deuren en een grotendeels composiet afwerking van dakranden en goten. De gevelbekleding is onderhoudsarm.
 • Gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. In dit slimme systeem wordt lucht afgezogen in keuken, toilet en badkamer en schone buitenlucht toegevoerd in
 • de woon- en slaapvertrekken.
 • Een individuele CV-combiketel met een rendement van 107% (HR107).

Bekijk project

In het stedelijk gebied op de Wilhelminapier in Rotterdam is in 3 jaar tijd een huzaren stukje volbracht! Tussen de bedrijvigheid van de Cruiseschepen door, zijn torens Boston & Seattle verrezen. Een hoogstedelijke ontwikkeling van twee hoge woontorens van 70 m2 hoog, 1.500 m² commerciële ruimten en een parkeergarage.

Boston & Seattle hebben het certificaat Breeam Very Good ontvangen welke de hoge mate van duurzaamheid weergeeft. Aan de hand van onder meer de volgende maatregelen is dit certificaat afgegeven:

 • Om transport bewegingen en afval tijdens de bouw te beperken en de hoge kwaliteit te garanderen, zijn de metselwerkgevels volledig geprefabriceerd aangeleverd en ter plaatse gemonteerd.
 • In de verkeersruimten en garages is sensor gestuurde (led)verlichting toegepast.
 • Met energiezuinige intelligente liften is het verticaal transport in de torens optimaal voorzien.
 • Geïnstalleerde installaties hebben een laag energiegebruik.
 • Verwarming wordt voorzien door het lokaal stadsverwarmingsnet.
 • Koeling in de appartementen is gerealiseerd met gebruik van water uit de naast gelegen Rijnhaven.
 • De daken zijn voorzien van water-absorberende vegetatie daken. Vegetatiedaken zorgen voor warmte- én geluidsisolatie.

Samen met balansventilatie en waterbesparende sanitaire voorzieningen resulteert dit in gebruiksvriendelijke appartementen met een laag energiegebruik en hoog comfort!

Bekijk project