Witt in Woerden weer een stapje dichterbij

11 mei 2020
Utrecht

Synchroon en Lithos Bouw & Ontwikkeling hebben de overeenkomst getekend voor de realisatie van woonplan Witt: 112 duurzame woningen op het voormalige Pels-terrein aan de Johan de Wittlaan in Woerden.

Synchroon ontwikkelt hier een nieuw, stedelijk woongebied met veel ruimte voor groen op loopafstand van het Centraal Station en de gezellige binnenstad van Woerden. Witt bestaat uit 38 eengezinswoningen en 74 appartementen. Het binnengebied vormt een groene oase met weelderige planten en bloemen die goed zijn voor de biodiversiteit, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen veilig buiten kunnen spelen.

De duurzame woningen worden gasvrij gebouwd en waar nodig voorzien van zonnepanelen. Om regen op te vangen, worden waterbuffers aangelegd. Deelauto’s worden in het plan opgenomen om de parkeerdruk en de CO2 uitstoot te verlagen. Vanwege de deelauto’s en de centrale ligging van het plan nabij het centraal station, is er een lagere parkeernorm dan gebruikelijk. Witt draagt daardoor bij aan een toekomstbestendig en duurzamer Woerden: reizen met de trein en een auto delen in plaats van bezitten.

Team Witt: Synchroon, ZECC, LAP, Infrasoil, IMD, Visscher Installatieadvies, Buro Bouwfysica en Gemeente Woerden. Lithos Bouw & Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de realisatie van Witt.

De verkoop start naar verwachting 3e kwartaal 2020.

www.nieuwbouwwoerden.nl

Rosalie de Boer versterkt team Synchroon
Koopovereenkomst getekend 43 woningen Zuiderkeerkring Alphen aan den Rijn