Synchroon Woonfonds; De stad open voor iedereen!

6 september 2022
Utrecht

Synchroon Woonfonds versterkt stedelijke woongebieden door de langjarige verhuur van betaalbare woningen voor een brede doelgroep. Zo maken we wonen in de stad weer toegankelijk voor iedereen.

Synchroon houdt van de stad en maakt graag mooie gebieden in en om de stad. Wonen wordt echter steeds duurder en voor grote groepen onbetaalbaar.

Juist de mensen met vitale beroepen die de stad draaiende houden, vinden geen plek meer in de stad. Synchroon vindt het belangrijk dat deze groepen betaalbaar kunnen (blijven) wonen in de stad. Daarom lanceren we het Synchroon Woonfonds.

Synchroon Woonfonds focust zich op de langjarige verhuur van middendure huurwoningen in en om de stad. Het Synchroon Woonfonds is eigenaar van de woningen die zij verhuurt. Daarmee bieden we betaalbare woningen aan voor mensen met vitale beroepen.

Synchroon Woonfonds investeert in wijken waar Synchroon als gebiedsontwikkelaar langjarig betrokken is, daarmee onderstrepen wij ons commitment. Vaak zijn dit corporatiewijken die we samen met corporaties verbeteren met onze aanpak ‘Buurtleven!’.

Huis op Zuid is het eerste project dat we in het Synchroon Woonfonds opnemen. Huis op Zuid staat op de hoek van Laan op Zuid – Brede Hilledijk in Rotterdam. Het nieuwbouwprogramma bestaat uit 104 appartementen, allen in het middenhuur segement, en voorzieningen in de plint van het gebouw. Synchroon Woonfonds biedt de huurwoningen eerst aan mensen met een vitaal beroep aan. Daarna aan buurtbewoners. Daarmee brengen we de doorstroom op gang en versnellen we de wijkverbetering.

Kijk voor meer informatie op www.synchroonwoonfonds.nl.

Placemaking: voorbode van een metamorfose
Nick Frankin treedt als Tendermanager in dienst