Synchroon verkoopt nieuwbouwontwikkeling Porseleinen Toren in Delft

2 december 2021
Utrecht

Synchroon en Redevco hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de nieuwbouwontwikkeling De Porseleinen Toren in Delft. De toren biedt ruimte aan 85 appartementen en 200 m² horeca in de plint en is een ontwerp van Orange Architects en het landschapsontwerp is verzorgd door Felixx. Het wordt een landmark in de meest zuidwestelijke uitloper van Nieuw Delft. ERA Contour zal de bouw van de Porseleinen Toren op zich nemen die begin 2022 zal aanvangen.

De Porseleinen Toren ligt aan de rand van Nieuw Delft op het Spoorzone-gebied en geeft met haar sculpturale vorm, daktuinen en porseleinen gevel een nieuw elan aan Nieuw-Delft. Het complex maakt onderdeel uit van het Porseleinen Hof, waar naast de 85 appartementen ook 17 stadswoningen (koop) en een garage worden gerealiseerd. 

Capital Value begeleidde de verkooptransactie namens Synchroon en Colliers trad op voor Redevco. De juridische begeleiding was in handen van Loyens & Loef, CMS aan de zijde van Synchroon en DLA Piper en PWC aan de zijde van Redevco.

Koop – en realisatieovereenkomst getekend voor Porseleinen Hof- en Toren in Nieuw Delft
Synchroon en Havensteder partners in wijkontwikkeling Rotterdam-Lombardijen