Synchroon start met bouw Huis op Zuid in Rotterdam

19 april 2022
Utrecht

Synchroon is gestart met de bouw van Huis op Zuid, een 50 meter hoog woongebouw op de hoek van Laan op Zuid – Brede Hilledijk in Rotterdam.

Het nieuwbouwprogramma van Huis op Zuid bestaat uit 104 appartementen, allen in het middensegment huur, en circa 800 m2 commerciële voorzieningen zoals horeca in de plint van het gebouw. Een deel van de woningen wordt, vanwege een tekort, gereserveerd voor leraren, politieagenten en mensen in de zorg. Zo kan er meer personeel actief in deze beroepen binnen de stad blijven. Naast de appartementen van Synchroon, worden door gemeente Rotterdam sport- en zwemfaciliteiten gerealiseerd.  

Architect Koen van Velsen is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woontoren. Hij ontwierp eerder al het sport -en zwemdeel voor de gemeente Rotterdam zodat beide programma’s naadloos op elkaar aansluiten.

Huis op Zuid zorgt voor meer diversiteit In de Afrikaanderwijk. Huidige en nieuwe bewoners in elke levensfase en met elk inkomen kunnen in de wijk (blijven) wonen. Veel mensen met een middeninkomen slagen er nu niet in om een prettige en betaalbare huur- of koopwoning te vinden in Rotterdam. Met Huis op Zuid krijgen zij nu ook een kans.

Daarnaast krijgt Huis op Zuid een belangrijke sleutelfunctie in het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ) door de Afrikaanderwijk en de Kop van Zuid met elkaar te verbinden. Huidige en toekomstige bewoners van Rotterdam Zuid krijgen zo optimale mogelijkheden en kansen om te sporten, te wonen en te ondernemen.

Groep van Roey uit Rijkevorsel België zal de realisatie van de woontoren uitvoeren. Groep van Roey was eind vorig jaar al aangevangen met de realisatie van het sport -en zwembaddeel van Huis op Zuid in opdracht van de gemeente. Naar verwachting wordt Huis op Zuid eind 2023 opgeleverd.

Huisopzuid.nl

Binnentuin Domūs Living Houthaven krijgt eerste boom
Synchroon en vogelbescherming nederland gaan samenwerking aan: “samen voor natuurinclusief bouwen”