Synchroon, ERA Contour en gemeente Breda ondertekenen overeenkomst voor woonplan Tuinen van Genta

30 april 2020
Utrecht

Synchroon, ERA Contour en Gemeente Breda hebben de anterieure overeenkomst ondertekend voor Tuinen van Genta. Het woonplan bestaat uit totaal 175 woningen met een mix van woningtypen aan de rand van de binnenstad van Breda.

Tuinen van Genta is een ontwikkeling van TBI zusterbedrijven Synchroon en ERA Contour. Beide werken samen onder de naam V.O.F. Tuinen van Genta. Inbo is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp en de buitenruimte is ontworpen door Sabine Geerlings. De verkoop van de woningen start najaar 2020. De eerste fase van de bouw start naar verwachting medio 2021.

Tuinen van Genta ligt net buiten de singels van Breda en maakt onderdeel uit van een reeks ingrijpende transformaties van industrieel gebied rondom het spoor. Synchroon en ERA Contour hebben een nieuw, stedelijk woongebied ontwikkeld met behoud van zijn industriële karakter.

In het plan is veel ruimte voor groen. Zo komt er een gemeenschappelijk groen binnenhof, een ecologische Spoorpark en een groene hoofdentree met dubbele rijen bomen. De parkeergebieden voor auto’s bevinden zich voornamelijk buiten het zicht van het woongebied.

In totaal bestaat Tuinen van Genta uit 139 duurzame koop- en 36 sociale huurwoningen met een grote diversiteit aan woningtypen variërend van 120 tot 160 m2. Het reeds bestaande Gentapand, met een van de laatste spoorgevels van Breda, wordt gerenoveerd tot een eigentijds wooncomplex.

www.tuinenvangenta.nl

 

Domūs Living in Amsterdam verkocht aan CBRE Global Investors
Rosalie de Boer versterkt team Synchroon