Synchroon en Gemeente Zoetermeer tekenen koop- en realisatieovereenkomst voor drie woongebouwen in zoetermeer

17 juni 2022
Utrecht

Synchroon en de gemeente Zoetermeer hebben de koop- en realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van Soeterdael. In totaal drie woongebouwen met 87 appartementen in het centrum van Zoetermeer.

Het oude centrum van Zoetermeer krijgt er drie woongebouwen bij. Het nieuwbouwplan sluit naadloos aan op het eerder door Synchroon gerealiseerde Soeterdael; een hoogwaardig woongebouw aan de Bijdorplaan. In navolging op dit plan worden nu de volgende drie woongebouwen ontwikkelt. Het plan bestaat uit totaal 87 appartementen en hierin zijn zowel koop- als huurwoningen voorzien. Het ontwerp is van de hand van GVA Architecten.

De Randstadrail halte met een rechtstreekse verbinding naar Den Haag, ligt op loopafstand van Soeterdael. Deze goede ov-aansluiting stimuleert het gebruik van OV wat de CO2 uitstoot door mobiliteit verkleint.

Op dit moment worden de plannen voor Soeterdael door gemeente Zoetermeer en Synchroon verder uitgewerkt. De appartementen gaan mogelijk begin 2023 in verkoop. Nieuwsberichten over de voortgang worden verspreid via www.nieuwbouwsoeterdael.nl.

Synchroon en vogelbescherming nederland gaan samenwerking aan: “samen voor natuurinclusief bouwen”
Placemaking: voorbode van een metamorfose