Synchroon circulair

4 december 2018
Utrecht

Synchroon heeft de ambitie al haar projecten circulair te gaan ontwikkelen. Cécile van Oppen, co-founder van Copper8, adviseert het team van Synchroon bij haar zoektocht naar hoe zij deze ambitie kan omzetten in daden.

Dinsdag 27 november deed Maaike Perenboom, projectontwikkelaar bij Synchroon, de aftrap voor de eerste bijeenkomst over circulair ontwikkelen. Maaike heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid verdiept in dit onderwerp en ervaring opgedaan, en heeft Cécile uitgenodigd Synchroon te steunen en te adviseren op het gebied van circulair ontwikkelen. Cécile gaf een indringende presentatie over hoe het op dit moment met onze aarde gesteld is. En dat is niet fraai… In volgende bijeenkomsten gaan we in op handvatten om onze projecten circulair te kunnen ontwikkelen zodat wij kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Cécile is als adviseur al jarenlang betrokken bij het realiseren van doorbraken in maatschappelijke vraagstukken. Ze ontwikkelde zich op het snijvlak van innovatie en duurzaamheid en deed onderzoek naar de noodzaak van andere organisatievormen om duurzame doelen te bereiken. Ze focuste zich steeds vaker op het initiëren en smeden van projectmatige samenwerkingen. Daarnaast is Cécile auteur van ‘Circular Business: Collaborate and Circulate’.

Pompenburg Rotterdam wordt verleidelijk stuk stad
Ontwikkelovereenkomst getekend voor ca. 3.500 woningen in Schiedam, bovenop een belangrijk vervoersknooppunt