Stationsplein Arnhem krijgt hotel en appartementen

24 oktober 2019
Utrecht

Synchroon ontwikkelt een hotel en appartementen aan het Stationsplein in Arnhem. Een project waarbij het bevorderen van de biodiversiteit een belangrijk item is. De bouw is inmiddels gestart.

Het plan bestaat uit een Ibis Styles hotel met 120 kamers, 30 short-stay appartementen, 35 stadsappartementen en een commerciële plint van 1.300 m2. Met de realisatie van dit plan wordt de Oude Stationsstraat afgemaakt en is dit deel van het Stationsgebied afgerond.

Kenmerkend voor het plan is de zorgvuldige aansluiting op de omringende bebouwing en de geleidelijk aflopende hoogte. Vanuit het hoogste niveau waarin het restaurant van het Ibis Styles hotel gelegen is, heb je vrij uitzicht over het Willemsplein en het centrum van Arnhem tot aan de Rijn.

De getrapte daken worden voorzien van groene daktuinen die het regenwater opvangen en wateroverlast en hittestress voorkomen. Daarnaast bieden de daktuinen een aangename groene noot in het Stationsgebied en dragen ze bij aan de biodiversiteit van de stad.
De vrijwel volledig transparante hoge plint van circa 6 m, completeert de Oude Stationsstraat met een levendig beeld vanaf Luxor tot aan het Stationsplein.

Novum Hospitality uit Duitsland exploiteert het hotel. Het ontwerp is van Felix Claus Dick van Wageningen Architecten uit Amsterdam. Geva Vastgoed is verantwoordelijk voor de bouw van het hotel en de verhuur van appartementen en commerciële ruimtes.

Herontwikkelingsovereenkomst getekend voor transformatie kantoorgebouw in amstel III, amsterdam
Met Westwijk geselecteerd voor de ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal