Site Practice wint Next Step Program editie IV

7 november 2022
Utrecht

Vandaag is tijdens de BNA Architectendag de winnaar bekendgemaakt van de vierde editie van het Next Step Program.  De vakjury onder leiding van Albert Herder van Studioninedots, wees Site Practice aan als winnaar van de Next Step Award 2022. De winnaar ontvangt 10.000 euro en een mogelijke opdracht van Synchroon.

Tijdens het drie maanden durende ontwikkelprogramma van Next Step kwam Site Practice met een  vernieuwende visie. Door het gebruik van installaties te verminderen en innovatief om te gaan met lokale materialen, wisten zij een overtuigend ontwerp te realiseren voor het Alvasara Academy in Pune, India.

Deze waarden trekken zij door naar hun projecten in Nederland en hebben hun ondernemingsvisie hierop aangepast.  Het doel: met materiële, culturele en ecologische omstandigheden plekken en objecten creëren met een sterke nadruk op detail en kwaliteit in het dagelijks leven. Site practice is gevestigd in Amsterdam en Mumbai en zijn tevens actief in Europa.

Juryvoorzitter Albert Herder over het jonge bureau: “De jury was overtuigd van hun duurzame visie op ondernemerschap en ontwerp. Door hun vernieuwend gebruik van biobased materialen en de kennis en kunde die ze meenemen uit India toont het bureau zich veelbelovend op de Nederlandse markt. Ambacht en lokaal materiaalgebruik staat bij hen voorop en dat is krachtig.”

De beslissing viel de jury niet makkelijk: de finalisten hadden elk op een unieke manier een sterk ondernemend vermogen.

Eerdere winnaars van de Next Step Award waren Atelier van Berlo (2019), Civic Architects (2018) en Space Encounters (2017). De jury bestond naast Albert Herder (Studioninedots) uit Ellen Schindler (De Zwarte Hond), Steven Delva (DELVA Landscape), Noor Huitema-Hellemans (Copper8) en als winnaar van de derde editie, Janne van Berlo (Atelier van Berlo).

Over het Next Step Program

Next Step Program is een initiatief van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) en ontwikkelaar Synchroon. Missie: jonge architectenbureaus die excelleren in zowel ondernemerschap als architectuur de mogelijkheid bieden zich versnelt verder te ontwikkelen. De Next Step Award bestaat uit 10.000 euro en een mogelijke opdracht van ontwikkelaar Synchroon. De overige finalisten waren Loer Architecten en Baltussen van Schaik.

Synchroon haar kopers zijn bereid mee te investeren in houtbouw
Bouw Het Fortuyn Voorschoten is gestart