Samenwerkingsovereenkomst voor deelgebied 2 t/m 4 Wisselspoor Utrecht, getekend

12 februari 2019
Utrecht

Synchroon en NS Stations, tekenden 11 februari jl. de samenwerkingsovereenkomst voor deelgebied 2 t/m 4 Wisselspoor aan de 2e Daalsedijk in Utrecht.Met de ondertekening van deze overeenkomst hebben partijen wederom een belangrijke stap gezet op weg naar de realisatie van het plan Wisselspoor.

De samenwerkingsovereenkomst behelst een binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en transformatie van ca. 9 ha voormalig bedrijventerrein van NS in de Spoorzone aan de 2e Daalsedijk in een gemengd gebied voor wonen, creatieve bedrijvigheid en horeca. Dit gebied wordt de aankomende jaren omgetoverd tot een fijn stedelijk woonmilieu met behoud van het industrieel erfgoed zoals de oude hallen en delen van wissels en sporen. Dat maakt Wisselspoor een ‘stoer stukkie stad’.

Synchroon is inmiddels eigenaar van deelgebied 1 waar totaal ca. 140 woningen en 2.000 m2 commerciële bedrijfsruimte en horeca zal worden gerealiseerd. Het bestemmingsplan voor deelgebied 1 is inmiddels onherroepelijk gewijzigd vastgesteld. De verwachting is in 2019 te starten met de bouw. In deelgebied 2 t/m 4 zullen naast enkele commerciële hotspots, naar verwachting nog ca. 1.000 woningen worden gerealiseerd.

In opdracht van NS Stations is de herziening van het bestemmingsplan voorbereid en zal naar verwachting binnenkort in procedure worden genomen. Daarnaast is de afgelopen tijd in nauwe samenwerking tussen NS  Stations, gemeente Utrecht en Synchroon door BGSV gewerkt aan de ontwikkelkaders en het beeld- en kwaliteitsplan voor deelgebied 2 t/m 4.

Het ontwerpteam bestaat uit een samenwerking van Synchroon, SkonkDelva Landscape ArchitectsStudioninedotsDe Wijde Blik en BGSV. Opdrachtgever/verkopende partij is NS Stations.

Kijk voor meer informatie op de website: www.utrechtwisselspoor.nl.

Realisatieplannen 5TRACKS stap dichterbij
Maak kennis met ons nieuwe, groene, duurzame kantoor in WTC Utrecht