Overeenkomst 129 woningen in Voorschoten getekend

31 januari 2020
Utrecht

Samen met de gemeente Voorschoten hebben wij de overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van 129 woningen op het voormalige Intratuinterrein in Voorschoten. In de overeenkomst is onder andere opgenomen dat 25% van de nieuw te bouwen woningen zal bestaan uit sociale huurwoningen.

Daarnaast ondersteunen wij financieel het verleggen van een 50 km weg wat eerder nog een obstakel was in de ontwikkeling van de voormalige Intratuinlocatie.

De duurzame woningen worden natuurinclusief ontworpen. Hans Bootsma licht toe: “Door groen integraal mee te nemen in het project, creëer je gezonde ecosystemen. Dit is goed voor de biodiversiteit. En het is ook belangrijk voor het geluk en de gezondheid van de toekomstige bewoners. Wij zijn blij met de ondertekening van de overeenkomst die ons een stap dichterbij de realisatie van de Intratuinlocatie brengt.”

Wethouder Marcel Cramwinckel: “We zijn blij dat Synchroon wil bijdragen aan de financiering van de weg. Met deze afspraken maken we het mogelijk om echt aan de slag te gaan met de ontwikkelingen in dit gebied. Bovendien geven we invulling aan onze beloften uit het coalitieakkoord. Alle betrokkenen zitten hier al lang op te wachten. We hebben dringend meer woningen nodig én een oplossing voor de verkeersproblemen die de huidige inwoners ervaren. Het is goed voor Voorschoten dat we straks ook hier de schop in de grond kunnen zetten.”

Nu de overeenkomst getekend is, gaan wij het schetsplan verder uitwerken.

Weer een stap dichterbij voor Schieveste
Bouw 53 duurzame woningen Kop van Waal in Tiel officieel van start