Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk start met bouw 125 appartementen Kop van de Bakens

29 april 2021
Utrecht

Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk, bestaande uit TBI bedrijven Synchroon en Koopmans Bouwgroep, vierden vrijdag 23 april de start bouw van de Kop van de Bakens. Een 125 tellend appartementengebouw inclusief parkeerhof, dat aan het begin staat van de boulevard. Kop van de Bakens is een energiezuinig gebouw en het eerste projectmatige gasvrije deelplan in Waterfront.

Wethouder Bert van Bijsteren gaf vrijdagmiddag onder toeziend oog van de toekomstige bewoners het startsein voor de bouw. Het publiek kreeg een digitale rondleiding over de bouwplaats, werd live toegesproken door directie en wethouder en er werd getoost op een goede bouwtijd. Na afloop was er voor de toekomstige bewoners gelegenheid om in groepjes digitaal kennis te maken met de buren. Vooraf aan dit online evenement ontvingen zij thuis een borrelpakket zodat er tóch écht geproost kon worden.

Kop van de Bakens biedt een verscheidenheid aan woningtypes zoals appartementen, maisonnettes en een aantal penthouses. Wie hier straks woont kan genieten van een uniek uitzicht over het Veluwemeer, het Noordereiland, het Wolderwijd en jachthaven De Knar. Een prachtige locatie met vele vergezichten én op loopafstand van het historische centrum van Harderwijk.

Bert van Bijsteren, wethouder Harderwijk: “Het thema duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van mijn portefeuille als wethouder. Ik ben daarom enorm blij met dit eerste gasvrije project in het Waterfront. Ik wens het bouwteam een voorspoedige bouw en voor de toekomstige bewoners straks veel woongenot!“

Henri van Dam, directeur Synchroon namens Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk: “Kop van de Bakens is een unieke toevoeging aan de gehele gebiedsontwikkeling Waterfront. Er was grote behoefte aan appartementen in Waterfront en met Kop van de Bakens en haar 125 appartementen voorzien wij in deze behoefte. Ik ben erg trots dat we met elkaar de start van de bouw kunnen vieren, een mijlpaal voor de Ontwikkelcombinatie!”

TBI-ondernemingen Synchroon en Koopmans Bouwgroep, verenigd in de Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk VOF, ontwikkelen en realiseren deze fase in de gebiedsontwikkeling Waterfront in nauwe samenwerking met gemeente Harderwijk en Boskalis. De combinatie is verantwoordelijk voor zowel de realisatie van dit nieuwe gebied als voor alle woningen.

Op dit moment zijn nog enkele appartementen beschikbaar: www.woneninwaterfront.nl

Synchroon en Koopmans winnen SKG Publieksprijs met Waterfront Harderwijk
161 Appartementen Floating Gardens in Amsterdam Sloterdijk-Centrum verkocht aan CBRE Global Investors