Met Westwijk geselecteerd voor de ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal

24 oktober 2019
Utrecht

Samen met de gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen zijn wij met Westwijk, geselecteerd voor de ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal. De prijsvraag is bedoeld om woonwijken aan de stadsranden een positieve impuls te geven. Met Panorama Lokaal wil het College van Rijksadviseurs, ontwerp- en verbeeldingskracht inzetten om woonwijken uit de jaren 60, 70 en 80 klaar te maken voor de toekomst.

Westwijk bestaat uit ruim 5900 woningen en biedt een sterke basis voor herstructurering. Een deel van de huizen is toe aan vernieuwing of vervanging. Wij streven naar energiezuinige, betaalbare woningen en klimaatbestendige wijken; niet alleen eengezinswoningen, maar ook woningen die geschikt zijn voor het groeiend aantal ouderen en kleine huishoudens. Het aangrenzende landschap nemen we op als onderdeel van de wijk. Een aantrekkelijke, groene omgeving om te verblijven, te spelen en te sporten maar welke ook bijdraagt aan een gezonde biodiversiteit.

Gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen en Synchroon hebben eerder succesvol samengewerkt in Vlaardingen Oost (Babberspolder).

Stationsplein Arnhem krijgt hotel en appartementen
StadsBuiten – Een nieuwe visie op stedelijke ontwikkeling aan de rand van de stad