Koopovereenkomst getekend 43 woningen Zuiderkeerkring Alphen aan den Rijn

12 mei 2020
Utrecht

Synchroon en gemeente Alphen aan den Rijn tekenden de koopovereenkomst voor project Zuiderkeerkring in Alphen aan den Rijn.

Zuiderkeerkring is de laatste bouwlocatie in de populaire wijk Kerk en Zanen en hier komen 43 woningen variërend van rijwoningen, herenhuizen en tweekappers. Kenmerkend zijn de verandawoningen rondom het nieuwe plantsoen; alle woningen hebben een riant woonoppervlak en een tuin. De architectuur sluit aan bij de directe omgeving maar heeft ook voldoende eigen kenmerken om een zelfstandig buurtje te vormen.

Met de toevoeging van Zuiderkeerkring is deelgebied KLOP nu definitief vol meldde wethouder Gerard van As van de gemeente Alphen aan den Rijn eerder. Zuiderkeerkring voorziet in de behoefte van veel Alphenaren om door te kunnen stromen naar een ruimere of energiezuinigere woning binnen de eigen gemeente.

Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten zijn verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan en het inrichtingsplan; de centrale groenzone in het plan draagt bij aan de lokale biodiversiteit en vormt een prachtige plek om buiten te kunnen spelen. Mulleners + Mulleners zijn de architecten van de 43 woningen in verschillende typen, waaronder de al eerder genoemde verandawoningen.

Naar verwachting start de verkoop van Zuiderkeerkring eind 2020/begin 2021.

Witt in Woerden weer een stapje dichterbij
Fotoproject Stadsnatuur