Koop – en realisatieovereenkomst getekend voor Porseleinen Hof- en Toren in Nieuw Delft

30 november 2021
Utrecht

Synchroon en de gemeente Delft hebben de koop- en realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van Porseleinen Toren. De Porseleinen Toren wordt een woontoren met op de begane grond horeca. Ernaast komen nog eens 17 stadswoningen: Porseleinen Hof.

Porseleinen Toren en Porseleinen Hof zijn onderdeel van Abtswoudse Hof, één van de drie buurten van Nieuw Delft. Centraal gelegen nabij het centraal station en de historische binnenstad van Delft met al haar voorzieningen. Het nieuwbouwprogramma bestaat uit een woontoren met 85 huurappartementen, ongeveer 200 m2 horeca en 17 stadswoningen (koop) met stallingsgarage en daktuinen. De toren bevat diverse typen appartementen en heeft naast de horeca op de begane grond, een collectieve skybar op de vierde verdieping met een groene daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kunnen genieten van het groen en het uitzicht op de stad.

De naam Porseleinen Toren komt niet uit de lucht vallen. De wit geglazuurde gevelstenen en het matte keramische materiaal geven het gebouw een ‘porseleinen’ uitstraling. Het ontwerp is van Orange Architects.

Porseleinen Toren wordt voorzien van een innovatieve energievoorziening waarvoor de grond niet belast wordt. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door slim gebruik van lucht-water warmtepompen en droge koelers op het dak. Zonnepanelen, een circulair gevelsysteem, een klimaatadaptief ontwerp en aanleg van stadsnatuur en nestgelegenheden op de daken en in de gevel, maken Porseleinen Toren duurzaam. Door het aanbod van deelmobiliteit en vele fietsparkeerplekken in combinatie met een goede ov-aansluiting, is de uitstoot door mobiliteit klein.

Eerder dit jaar werd de omgevingsvergunning voor Porseleinen Hof en Toren verleend. De start van de bouw staat gepland maart 2022. De gebouwen zijn naar verwachting het vierde kwartaal van 2023 af.  

Synchroon en Rijswijk Wonen werken samen aan een beter buurtleven in Te Werve in Rijswijk
Synchroon verkoopt nieuwbouwontwikkeling Porseleinen Toren in Delft