Koning Willem-Alexander bezoekt De Deeltuin

25 oktober 2018
Utrecht

Tijdens het werkbezoek aan de Utrechtse wijken Veemarkt en Overvecht waar o.a. De Deeltuin werd bezocht, ontmoette Henri van Dam, naast Ollongren (vicepremier en minister van BZK), Koning Willem-Alexander!
Besproken werd de woningbouwopgave en de uitdagingen die verstedelijking met zich meebrengt. Maar ook het belang van goede infrastructuur en de enorme vraag naar woningen en de schaarste voor diverse doelgroepen, werd uitvoerig …besproken. De koning bleek tijdens het gesprek heel goed op de hoogte te zijn van wat er speelt en nam actief deel aan het gesprek.

Klik hier voor het nieuwsbericht op de website van het Koninklijkhuis.

Utrecht, 17 oktober 2018 De koning en minster Ollongren zijn op werkbezoek in Utrecht. (Foto: Hans Roggen)

Over De Deeltuin, Utrecht:
De deeleconomie is aan een opmars bezig en is een belangrijk uitgangspunt in De Deeltuin. Door zaken te delen gaan we veel bewuster en dus zuiniger om met allerlei grond- en hulpstoffen. Synchroon, ERA Contour en architect Sjuul Cluitmans van Heren 5 Architecten zijn uitgegaan van mensen van deze tijd. Mensen die ruimte nodig hebben voor zichzelf – dus een echt ‘eigen’ huis met veel kamers en leefruimte – maar die ook kunnen delen. Daarom is er in De Deeltuin, naast een riante eigen tuin of prive-terras, ook ruimte voor gezamenlijk tuinieren, recreëren en spelen. In de grote, gezamenlijke Deeltuin leef je met elkaar en met de seizoenen. In de gezamenlijke Deeltuin kas kun je bovendien met elkaar zorgen voor vers fruit en groenten. Ook is er ruimte voor deel-(bak)fietsen en deelauto’s.

Synchroon ondersteunt duurzaamheidsinitiatief ‘Klimaatadaptief bouwen’
Bouw Spaarnelicht in Heemstede, officieel van start