Huis op Zuid bereikt hoogste punt

22 januari 2024
Utrecht

Met de bouw van de 15e verdieping van Huis op Zuid in Rotterdam is het hoogste punt bereikt! Het 50 meter hoge gebouw presenteert zich al duidelijk aan de Laan op Zuid. De 104 middeldure huurappartementen worden tweede kwartaal 2024 opgeleverd. Synchroon Woonfonds wordt de eigenaar en gaat de woningen verhuren. Mensen met een maatschappelijk beroep krijgen voorrang bij de toewijzing van de huurappartementen.

In de plint van het gebouw is nog eens ruimte voor ca. 800 m2 commerciële voorzieningen. Sportcentrum Feijenoord, een nieuw multifunctioneel sportcentrum met zwem- en sportfaciliteiten, ligt direct naast de appartementen van Huis op Zuid. Sportcentrum Feijenoord wordt door de gemeente Rotterdam gerealiseerd.

Synchroon Woonfonds versterkt stedelijke woongebieden door de langjarige verhuur van betaalbare woningen voor een brede doelgroep. Het Synchroon Woonfonds investeert in wijken waar Synchroon als gebiedsontwikkelaar langdurig betrokken is, daarmee onderstrepen wij ons commitment. Vaak zijn dit corporatiewijken die we samen met corporaties verbeteren met onze aanpak Buurtleven! Zo maken we wonen in de stad weer toegankelijk voor iedereen.

Koen van Velsen architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van zowel de woontoren als het sportcentrum, zodat beide programma’s en gebouwen een geheel vormen.

Huis op Zuid is een samenwerking tussen Synchroon en Gemeente RotterdamGroep Van Roey is verantwoordelijk voor de realisatie.

Bouw KJ Den Haag van start
Wisselspoor Utrecht één van de 22 projecten opgenomen in het nieuwe Blauwe Kamer Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw in Nederland