Fotoproject Stadsnatuur

8 juli 2020
Utrecht

Verdichten, verduurzamen en vergroenen. Meer biodiversiteit, minder hittestress. Thema’s van deze tijd, vooral als je zoals wij, ontwikkelt in stedelijk gebied, in de ‘bebouwde kom’. Gelukkig is de aandacht voor wat wij gemakshalve aanduiden als ‘stadsnatuur’, op vele fronten al zichtbaar. Denk aan de opkomst van pluktuinen in en rond de grote steden en de toename in de waardering van stadsparken als plek om te recreëren en om zomers verkoeling te zoeken. “Steden moeten groener” schrijft Wim Pijbes in Elseviers weekblad. En daar zijn wij het van harte mee eens.

In vervolg op ons fotoproject “Citylife” van twee jaar geleden, met vooral aandacht voor de menselijke factor in de stad, richten we nu de lens op alles wat groeit en bloeit (en ons telkens weer boeit). Focus op flora en fauna. Deze zomer gaat het team van Synchroon, gewapend met telelenzen, smartphones en alles daartussenin, op pad om vorm te geven aan ons nieuwste project: stadsnatuur in beeld. We houden u op de hoogte!

 

Koopovereenkomst getekend 43 woningen Zuiderkeerkring Alphen aan den Rijn
Gemeente Tilburg en Consortium Stappegoor tekenen de ontwikkelovereenkomst voor de herontwikkeling van de Koning Willem II Kazerne locatie