Domūs Living in Amsterdam verkocht aan CBRE Global Investors

22 april 2020
Utrecht

Synchroon heeft Domūs Living in de Houthavens Amsterdam, verkocht aan het CBRE Dutch Residential Fund, een niet- beursgenoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.
Domūs Living is een nieuw woonconcept van Synchroon, waarvan het eerste gebouw met 235 micro-appartementen wordt gerealiseerd in de Houthaven in Amsterdam.

Domūs Living geeft antwoord op de groeiende woonbehoefte onder kleine, voornamelijk eenpersoonshuishoudens, naar sociale woongemeenschappen in de steden. Dit duurzame en sociale wooncomplex past volledig in de acquisitiestrategie van het CBRE Dutch Residential Fund, gericht op hoge kwaliteit, living-as-a-service woonomgevingen die stedelijke wonen in hechte sociale netwerken faciliteert.

Het CBRE Dutch Residential Fund richt zich met name op huurwoningen in het middensegment van de Nederlandse woningmarkt. Daarbij is een belangrijk aandachtspunt voor het fonds om niet alleen woningen te verhuren, maar ook om de huurder een fijne woonomgeving aan te bieden. Hierbij wordt dan nadrukkelijk gekeken naar de levensstijl van de beoogde huurders en hoe er in een woonomgeving ook ruimte bestaat voor werken en ontmoeten. Het Domūs Living concept sluit hier uitstekend bij aan omdat het al deze aspecten faciliteert.

Domūs Living – Everyday living of tomorrow

Domūs Living staat voor een andere manier van wonen en leven in de stad en biedt een antwoord op huidige stedelijke trends en veranderende woonbehoeftes van inwoners. De appartementen maken maximaal gebruik van de ruimte door slimme oplossingen met het interieur, zoals geïntegreerde meubels en kasten. Het gebouw biedt een gemeenschappelijke multifunctionele huiskamer, een kookruimte en een ruim groen dakterras. Aanvullende services en voorzieningen bieden bewoners wat zij nodig hebben, wanneer zij dat nodig hebben. Ruimte voor interactie tussen bewoners maakt spontane of geplande bijeenkomsten mogelijk en vergemakkelijkt sociaal contact.

Domūs Living is ontwikkeld in samenwerking met Shift Architecture & Urbanism, Flux landscape architecture, ABT en …,staat creative agency. CBRE Capital Markets heeft partijen bij elkaar gebracht Op juridisch gebied zijn partijen bijgestaan door notariskantoor CMS Derks Star Busman en Loyens & Loeff. Bouwbedrijf Van Wijnen neemt de realisatie van de 235 appartementen voor haar rekening.

 

Bouw Wisselspoor Utrecht is gestart
Synchroon, ERA Contour en gemeente Breda ondertekenen overeenkomst voor woonplan Tuinen van Genta