BRISK Amstel III verkocht aan de Alliantie Ontwikkeling

16 maart 2022
Utrecht

Synchroon en de Alliantie Ontwikkeling tekenden 14 maart jl. de koopovereenkomst voor BRISK. Het voormalige kantoor van Croonwolter&dros aan de Hettenheuvelweg 50 in Amsterdam, wordt getransformeerd naar een woongebouw met een divers woningaanbod. HSB Bouw, de Alliantie Ontwikkeling en Synchroon hebben hiertoe de realisatieovereenkomst getekend.

Het nieuwbouw programma van BRISK bestaat uit 270 woningen, circa 3.500 m2 kantoor, een sociaal maatschappelijke voorziening van circa 215 m2 en 144 gebouwde parkeervoorzieningen.

De Alliantie Ontwikkeling heeft in totaal 259 appartementen gekocht van Synchroon. Hiervan worden 103 woningen aangeboden in het sociale huursegment, 84 woningen in het middeldure huursegment en de overige 72 woningen worden te koop aangeboden via Synchroon. Naast de appartementen is een gezinshuis opgenomen in het plan en een sociaal maatschappelijke ruimte. In een later stadium brengt Synchroon nog eens 11 eengezinswoningen en de kantoorruimte in verkoop.

BRISK staat voor ‘groen en stedelijk wonen en werken’: Een stedelijke leefomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte door de realisatie van onder andere een groen binnengebied. Deze groene aantrekkelijke buitenruimte is belangrijk voor de biodiversiteit en is een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen met elkaar kunnen buitenspelen.

De duurzame woningen worden gasvrij en natuur-inclusief gebouwd. Waterbuffers worden aangelegd om regen op te vangen. Een circulaire keramische tegel vormt de gevel van de toren op de hoek Hettenheuvelweg/ Hondsrugpark.

BRISK is ontworpen door Basic City en Arons & Gelauff architecten.

André van der Zalm nieuwe regiomanager bij Synchroon
Bouw Eiland van Leede van start