Bouw Wisselspoor Utrecht is gestart

16 april 2020
Utrecht

In opdracht van Synchroon is Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland uit Hardinxveld Giessendam gestart met de bouwwerkzaamheden van het omvangrijke plan: in totaal 122 woningen, 1.950 m2 commerciële bedrijfsruimte en horeca. De parkeergarage met 174 parkeerplaatsen wordt gerealiseerd door Continental Car Parks uit Twello.

Stoer stukkie stad

Wisselspoor is een binnenstedelijke gebiedsontwikkeling waarbij het voormalig bedrijventerrein van NS in de Spoorzone aan de 2e Daalsedijk, wordt getransformeerd tot een fijn, stedelijk milieu met behoud van industrieel erfgoed zoals de oude hallen en delen van wissels en sporen. Een stadswijk met een gevarieerde mix aan woningen en voorzieningen in een bijzonder ontspannen sfeer. Het is er autoluw en je vindt er fijne stedelijke parkjes, hofjes en pleintjes waar men elkaar kan ontmoeten. Bij oplevering van de woningen staan in de parkeergarage direct 5 elektrische deelauto’s en 5 elektrische deelfietsen klaar van We Drive Solar voor de nieuwe bewoners.
In de volgende deelgebieden 2 t/m 4, worden naast enkele commerciële hotspots, nog eens ca. 1.050 woningen gerealiseerd.

Ontwerpteam Wisselspoor bestaat uit een samenwerking van Synchroon, Skonk, Delva Landscape Architects, Studioninedots, De Wijde Blik en totaal 10 architecten en diverse adviseurs in samenwerking met gemeente Utrecht. Opdrachtgever/verkopende partij is NS Stations.

www.utrechtwisselspoor.nl.

Bouw De Eilanden in Zevenhuizen Zuid, van start
Domūs Living in Amsterdam verkocht aan CBRE Global Investors