Bouw Tolhuiskade plot C in Buiksloterham Amsterdam, van start

26 september 2022
Utrecht

Synchroon en HSB Bouw starten met de bouw van Tolhuiskade Plot C. In totaal betreft het 142 appartementen verdeeld over 4 verschillende woongebouwen. Naast de vrije sector koop- en huurappartementen bestaat Tolhuiskade uit commerciële ruimten, kantoren, een parkeergarage en een gemeenschappelijk binnenterrein. Tolhuiskade maakt deel uit van de transformatie van de voormalige terreinen van Nedcoat en Air Products door de Alliantie in het voormalig havengebied Buiksloterham.

Belangrijke drager in de transformatie is het ‘Cityplot-concept’ dat door DELVA Landscape Architecture | Urbanism en Studioninedots is bedacht. Dit is een vernieuwende stedenbouwkundige, landschappelijke en sociale ontwikkelingsstrategie. Binnen een plot van ca. 100 x 100 meter wordt een flexibel en divers woon- en werkgebied gerealiseerd. Daarnaast is er voldoende ruimte voor groen en water.

Wethouder Reinier van Dantzig van de Gemeente Amsterdam gaf onder toeziend oog van toekomstige bewoners en projectbetrokkenen, het officiële startsein voor de start van de bouw. Naar verwachting worden de eerste woningen begin 2024 opgeleverd.

Ontwikkelteam Tolhuiskade bestaat uit: Studioninedots, DELVA Landscape Architecture | Urbanism, Civic – Public Architecture, Gemeente Amsterdam en Synchroon. Bouwbedrijf HSB Bouw B.V. is verantwoordelijk voor de realisatie. CBRE Investment Management (Netherlands) kocht eerder gebouw C.01 met 83 huurappartementen.
www.tolhuiskade.nl

Nick Frankin treedt als Tendermanager in dienst
Anne van Bergen nieuwe Projectontwikkelaar binnen Synchroon