Bouw gestart Zelling Nieuwerkerk aan den IJssel

4 november 2021
Utrecht

Synchroon en ERA Contour vierden 3 november jl. de start bouw van Zelling, een nieuwbouwlocatie aan de Hollandse IJssel in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De start van de bouw van Zelling werd feestelijk gevierd met toekomstige bewoners en projectbetrokkenen. Wethouder De Haas van de gemeente Zuidplas gaf het startsein door een tijdcapsule te begraven met door de toekomstige bewoners ingeleverde wens-boodschappen ‘voor de toekomst’. Aansluitend was er gelegenheid voor de bewoners om kennis met elkaar en met het projectteam te maken in het naast gelegen Eetcafé Rustwat.


58 woningen met vrij uitzicht

Zelling bestaat in totaal uit 41 grondgebonden woningen en17 appartementen, bijna allemaal met een vrij uitzicht over de Hollandse IJssel. Daarnaast bevat het plangebied een openbaar uitkijkpunt en een vrij toegankelijk, groen park met diverse planten en bomen.

Aandacht voor de natuur

In Zelling is extra aandacht voor de natuur. Zo wordt aan de rivierzijde langs de damwand een rietkraag gerealiseerd die ruimte biedt aan diverse vogels om te broeden en wordt er een boom- en plantenrijk park aangelegd. Niet alleen fijn voor de kinderen om in te spelen en voor volwassenen om elkaar daar te ontmoeten, maar ook goed voor de biodiversiteit.

Zo wordt Zelling getransformeerd van een milieubelastende locatie, tot een groene, gezonde woonwijk.

De geprognosticeerde opleverdatum van de laatste woning staat gepland voor medio derde kwartaal in 2023.

Ontwikkelteam Zelling bestaat uit Gemeente Zuidplas, Klunder Architecten, Houtman+Sander landschapsarchitectuur, Waalpartners civil engineering en Synchroon. ERA Contour is verantwoordelijk voor de realisatie van de woningen.

www.nieuwbouwzelling.nl

Bouw Witt in Woerden van start
Synchroon en Rijswijk Wonen werken samen aan een beter buurtleven in Te Werve in Rijswijk