Bouw 53 duurzame woningen Kop van Waal in Tiel officieel van start

17 februari 2020
Utrecht

Samen met BAM Wonen hebben wij 13 februari jl. het officiële startsein gegeven voor de bouw van 53 koopwoningen in Kop van Waal in Tiel. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd een tijdcapsule met wensen van toekomstige bewoners, begraven in het plan.

Naast de ruime opzet, de variatie en het eigentijdse ontwerp van Mulleners+Mulleners architecten, staat voor de woningen duurzaamheid en energiezuinigheid centraal. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor het comfort van de woningen. Alle woningen worden gasloos gebouwd en voor de verwarming wordt gebruikgemaakt van luchtwaterwarmtepompen en vloerverwarming.

De natuur is de drager van het plan. Rondom Kop van Waal komen grote wadi’s die het plan letterlijk inbedden in het landschappelijke karakter van de Echteldsedijk en natuurgebied Vijverberg. Centraal in Kop van Waal ligt een groen park met een kreek die het regenwater afvoert naar de omringende wadi’s. Voor een optimale parkbeleving liggen de woningen met de voordeur, soms in de vorm van veranda’s, direct aan deze groen-blauwe slinger. Kop van Waal is natuurlijk wonen in een prachtig park met de historische stadskern van Tiel op loopafstand.

Henri van Dam, directeur Synchroon: “Bij de inrichting van het park investeren we bewust in biodiversiteit in de openbare ruimte. Ik hoop dat de bewoners hier ook bij hun tuininrichting op aansluiten.”

De woningen van fase 1 worden naar verwachting derde kwartaal 2020 opgeleverd. In de volgende fase wordt het aanbod verder uitgebreid met 2 extra woningtypes. Naast een vrijstaande woning op een riant kavel worden drie blokken met interessante rijwoningen toegevoegd. Deze woningen hebben een tuin op het zuiden en vallen met een aantrekkelijke verkoopprijs in het middensegment waardoor meer mensen de kans krijgen om in Kop van Waal te kunnen wonen.

Overeenkomst 129 woningen in Voorschoten getekend
Synchroon start Domūs Living Houthaven in Amsterdam