Boston & Seattle eerste woontorens met drie duurzaamheidscertificaten

16 februari 2018
Utrecht

De woontorens Boston & Seattle op de Rotterdamse Wilhelminapier hebben als eerste in Nederland drie duurzaamheidscertificaten ontvangen. Alle appartementen kregen een BREEAM-certificering, Certificaat WoonKeur en Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit is uniek voor hoogbouw. Niet eerder kregen zoveel appartementen in woontorens van rond de 70 meter hoogte deze duurzaamheidscertificaten en het veiligheidskeurmerk. [SYN_IMAGE]

Michel Leferink (BPD): “We zijn er trots op dat Boston & Seattle de eerste woontorens in Nederland zijn waar alle appartementen het BREEAM-certificaat ‘Very Good’, een Certificaat WoonKeur en Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben ontvangen.” “Het is een bijzondere prestatie dat hoogbouwappartementen die in de crisisperiode zijn ontwikkeld en gerealiseerd, als eerste worden voorzien van deze duurzaamheidscertificaten”, aldus René de Wit (Synchroon).

Voor complexe binnenstedelijke bouwprojecten is het niet gemakkelijk te voldoen aan de duurzaamheidseisen van de BREEAM-certificering. Leferink: “Toch wilden de investeerders dit bij Boston & Seattle. Door de strenge normen die BREEAM hanteert, weten ze zeker dat ze een duurzaam en energiezuinig gebouw kopen, klaar voor de toekomst.” Qua bezoekbaarheid, gebruikskwaliteit, veiligheid, aanpasbaarheid en inbraakveiligheid voldoen alle appartementen daarnaast ook aan de levensloopbestendige eisen van WoonKeur. Willem Bakker van SKW-Certificering: “Tijdens het bouwtraject is met projectmanager Edwin van Breugel van bouwbedrijf J.P. van Eesteren prettig en serieus samengewerkt om te voldoen aan alle bouweisen van WoonKeur.”

In Boston, de woontoren direct naast het Nieuwe Luxor Theater, bevinden zich 62 koopappartementen gekocht door particulieren en 48 huurappartementen van belegger Vesteda. Stichting HAL Wonen, het pensioenfonds van HAL Investments B.V. (Holland Amerika Lijn), verhuurt de 110 appartementen in de naastgelegen woontoren Seattle. In de ondergrondse parkeergarage zijn speciaal voor het Certificaat WoonKeur tien invalidenparkeerplaatsen gerealiseerd. De appartementen in Boston & Seattle zijn ook met de auto toegankelijk voor minder valide bewoners of bezoekers. Dit maakt de duurzaamheid en levensloopbestendigheid van de woontorens compleet.

SYNCHROON tekent City Deal ‘Elektrische deelmobiliteit in Stedelijke gebiedsontwikkeling’
Eerste Synchroon College Tour succesvol!